Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Παραθέτω την παρακάτω διεύθυνση όπου δημοσιεύεται ένας νομικός οδηγός σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί στο στόχαστρο των οργάνων καταστολής. Ο οδηγός που έχει γραφτεί από την "Επιτροπή Δικηγόρων και Πολιτών Ενάντια στην Κρατική Καταστολή" αναφέρεται για κινήματα και διαδηλώσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι χρήσιμο για κάθε πολίτη που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Και μιας και ο νέος αθλητικός τρομονόμος που έχει βάλει στο στόχαστρό του και τους Οπαδούς εφαρμόζεται εδώ και καιρό στην χώρα μας, είναι μια καλή "άμυνα" απέναντι στους κατασταλτικούς νόμους. Παραθέτοντας την συγκεκριμένη διεύθυνση δεν τρέφω καμιά αυταπάτη για τους νόμους, αν και πότε και σε ποιους εφαρμόζονται και αν ισχύουν γενικότερα, μιας και αυτό που γίνεται ως συνήθως είναι κάθε νόμος να καταστρατηγείται από τους Εξουσιαστές σε περίπτωση που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους ενάντια στην ανθρωπότητα. Δηλαδή καταργούν οι ίδιοι αυτά που θέσπισαν, αναιρώντας και τις τελευταίες προφασεις δημοκρατίας που διατείνονται.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε πάνω απ΄όλα είναι ότι η καλύτερη βοήθεια σε μια περίπτωση σύλληψης είναι η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη στον διωκόμενο.


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=825153

1 σχόλιο:

  1. αδερφε, καλή κινηση να βάλεις αυτό το άρθρο των δικηγόρων, αλλα νομίζω οτι έχει κάποιες διαφορές (πολύ μικρές) σε σχέση με υο νομικό πλαίσιο που αφορά τον αθλητικό τρομονόμο για τους οπαδους.
    VAMOS ARIS- A.C.A.B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή