Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

* Στον προπερασμένο αγώνα στην Λάρισα, μεταξύ Α.Ε.Λ. και ΑΡΗ, οι 500 περίπου φίλοι της ομάδας μας, δέχονται την «ζεστή φιλοξενία» των οπαδών της Λάρισας τελείως απρόκλητα. Και ενώ οι οπαδοί μας αντιστέκονται στις ρίψεις πετρών των αντίπαλων οπαδών, μπαίνουν στο χορό και διμοιρίες των ΜΑΤ που χτυπάν τους Αρειανούς φιλάθλους. Αποτέλεσμα, πολλοί από τους οπαδούς μας να στρέψουν την οργή τους στην σωστή κατεύθυνση, πραγματοποιώντας επίθεση στα γουρουνοειδή με τα χακί. Ένας οπαδός μας συλλαμβάνεται και καταδικάζεται με περιοριστικούς όρους.
*Βομβιστική επίθεση!!! δέχεται σύνδεσμος του Παναθηναϊκού. Ανάλογη επίθεση είχε δεχτεί και σύνδεσμος του Ολυμπιακού μια βδομάδα πριν. Η εγκληματική νοοτροπία κάποιων αρχίζει να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μιας οπαδικής διαμάχης. Τους καιρούς της οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας, της ανεργίας και της ένδειας, της καταστολής, των σκανδάλων, της ρεμούλας, της πολιτικής κοροϊδίας… ο αποπροσανατολισμός σε ακίνδυνους για το σύστημα δρόμους, οδηγεί σε επικίνδυνους για την κοινωνία οδούς. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλία…ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία…
* Στον περασμένο αγώνα με την Καβάλα στο Κλ. Βικελίδης, μετά το τέλος του ματς, μερίδα του κόσμου κατευθύνεται προς την θύρα 2 για να ζητήσει εξηγήσεις από ποδοσφαιριστές και διοίκηση για το αρνητικό αποτέλεσμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους εμποδίζουν να προσεγγίσουν το σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μικρής ισχύος συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
*Σε εκπομπή του Χαρδαβέλα σχετικά με τα στημένα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, μεταξύ τω προσκεκλημένων που καλέστηκαν να τοποθετηθούν για το θέμα, ήταν και οι Μπέος και Κούγιας!!! Δεν τρώμε πρόλογο...
*Συμπλοκές μεταξύ οπαδών μας και αυτών του Πάοκ σημειώνονται επί της Εγνατίας οδού στο ύψος του Πανεπιστημίου, μετά την λήξη του αγώνα μπάσκετ της Τετάρτης.
*Πριν το ποδοσφαιρικό ματς της Κυριακής με τον Πάοκ, σημειώνονται συμπλοκές στην περιοχή του Ευόσμου μεταξύ οπαδών μας και αυτών του συμπολίτη. Αργότερα και ενώ το ματς βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διάφορα καφέ της πόλης, δημιουργούνται επεισόδια μεταξύ φίλων της ομάδας μας με φίλους του συμπολίτη. Κατά την διάρκεια του ματς, ανεγκέφαλοι οπαδοί μας, σπάνε παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων που ανήκουν σε φίλους του Πάοκ. (Να σημειώσουμε για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ότι ναι μεν ο διαιτητής Καλόπουλος «έσπρωχνε» έδρα – όπως ήταν αναμενόμενο…, αυτό όμως δεν συγχωρεί και δεν δικαιολογεί τέτοιο αποτέλεσμα και τέτοια εμφάνιση. Ευθύνες έχουν διοικούντες, μάνατζερ και ποδοσφαιριστές μας). Άλλοι ανεγκέφαλοι οπαδοί μας, μετά το τέλος του ματς, επιτίθενται σε 2 λεωφορεία του ΟΑΣΘ που μεταφέρουν οπαδούς του Πάοκ, σε ένα με καπνογόνα στην περιοχή του Φοίνικα, και σε ένα άλλο με πέτρες στην περιοχή του κέντρου. Στην πρώτη περίπτωση, τραυματίζεται ένας 10χρονος πιτσιρικάς μέσα στο λεωφορείο, ενώ συλλαμβάνονται 3 άτομα ηλικίας 18, 26 και 37 ετών ως συμμετέχοντες στην επίθεση. Αν κάποιοι θέλουν να αντιγράψουν τα κακώς κείμενα και τις γλοιώδεις ενέργειες μερίδας οπαδών του συμπολίτη, καλό θα είναι να μετακομίσουν στην ομάδα που εδρεύει σε μια αλάνα κάπου στην Γρ. Λαμπράκη με Κλεάνθους. Εκεί θα βρουν σίγουρη στέγη από τους κομπλεξικούς ομοίους τους. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση να επισκεφθούν και κάποιον ψυχίατρο για ομαδική θεραπεία. Καιρός να αποβάλλουμε από τις τάξεις των φιλάθλων μας τέτοια άτομα και τέτοιες πρακτικές. Ενέργειες αναπαραγωγής και γενίκευσης μιας λανθασμένης, αδιάκριτης και ισοπεδωτικής βίας, ότι πιο εχθρικό και ύπουλο για το οπαδικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου