Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

...ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ...




Το ελληνικό πολιτικό σύστημα τράφηκε από τη λαϊκή ψήφο γιατί λάμβανε επαρκή ανταλλάγματα και ωραιοποίησε διαστρεβλώσεις, υπερβάσεις, υπερβολές... δείχνοντας ανεκτικότητα στην Εξουσία και τη διαφθορά της. Η συνέχιση των όρων εκμετάλλευσής μας από την ίδια νεοφιλελεύθερη φάρα διαχειριστών, φέρνει ένα νέο καύσωνα μέτρων, φανερά και κρυφά,  εν μέσω θερμού καλοκαιριού. Μειώσεις των κύριων συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ έως 35%. Περικοπές στο εφάπαξ 25%-35%. Επαναξέταση του ΕΚΑΣ και τέλος στις ανανεώσεις εργασιακών συμβάσεων. Πιθανή αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας στα 66. Χαμηλότερο πλαφόν σε συντάξεις. Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δημοσίου. Αυξήσεις δημοτικών τελών. Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στο δημόσιο. Αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης - αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων. Μείωση κονδυλίων υγείας. Συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων. Αυξηση ωρών διδασκαλίας εκπαιδευτικών και μείωση προσλήψεων αναπληρωτών και μονίμων. Κλείσιμο σχολών Τ.Ε.Ι. - συγχώνευση με Α.Ε.Ι. , επιβολή διδάκτρων πάνω απο κάποια χρόνια σπουδών. Νέες απολύσεις σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Εφεδρείες...


Η εφαρμογή των μέτρων θα σημάνει αυτομάτως την απόλυση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων αορίστου χρόνου στο δημόσιο, δηλαδή ανθρώπων που η εργασία τους είναι συνδεμένη με την απόδοσή τους. Επιστημονικό, ιατρικό και πανεπιστημιακό προσωπικό, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα βρεθούν στο δρόμο, ενώ τα ιδρύματα από τα οποία θα απομακτυνθούν δε θα μπορούν πλέον να λειτουργήσουν. Οι συντάξεις θα εξαϋλωθούν μαζί με τους συνταξιούχους. Η δημοσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω, αν όχι με τη απόλυση του προσωπικού, κυρίως με τις ελλείψεις στα φάρμακα και το κλείσιμο των νοσοκομείων. Το ακραίο σενάριο προβλέπει λουκέτο ακόμα και σε 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα..
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εισβάλλει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να καταστείλει απεργίες και πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές σε δημόσιο χώρο στη Χαλκιδική προς υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων - πρόβα τζενεράλε για τον επερχόμενο καυτό χειμώνα.
Συζητήσεις και μυστικές αποφάσεις Ελλήνων εξουσιαστών με Ισραηλινούς για εκμετάλλευση των υδάτινων εγχώριων πόρων για την παραγωγή και διανομή αγροτικών προϊόντων σε διεθνής αγορές και στο Ισραήλ. Εξελίξεις στο ξεπούλημα της ΔΕΠΑ, μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό σταθμό μεταφοράς ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, έρευνες για πετρέλαιο και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Η πρακτική των πλαστικών σφαιρών των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων αντιγράφεται απο τους Έλληνες εξουσιαστές και αναμένεται να παγιωθεί σε αντιμετώπιση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και μεταναστών στα σύνορα. Κάθε χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση "πτώχευσης" και "χρεοκοπίας", έχει "ανάγκη" από προσεκτικά δομημένες "συμμαχίες" αμερικάνων και ισραηλινών... συνεργασίες και συμμαχίες ξεπουλήματος με ευτελείς όρους!
Μέσα σ' όλα αυτά βουλευτές, κόμματα, συνδικαλιστές και εργατοπατέρες, κομματοθρεμμένες νομενκλατούρες τραπεζών, προνομιούχοι ειδικών μισθολογίων, διορισθέντες στο δημόσιο με κομματικά κριτήρια, εκατομμυριούχοι που φυγάδευσαν τον "ιδρώτα" τους στις ελβετικές τράπεζες, στρατοκράτες, πολυεθνικές και υψηλόβαθμα στελέχη, μεγαλοδημοσιογράφοι, δήμαρχοι και κάθε είδους αφεντικά... κάνουν πάρτυ στην υγειά του κορόιδου λαού.
Τα λάθη αποτελούν τους δημιουργικότερους παράγοντες της ιστορίας, αρκεί να μην επιμένουμε στα ίδια και να τα ξεπερνάμε. Οι κρίσεις δεν είναι για να επωφελούνται τυχοδιωκτικές πολιτικές ομάδες και διάφοροι τυχάρπαστοι, αλλά για να αναβαπτίζονται οι κοινωνίες ώστε να είναι έτοιμες να περάσουν σε νέες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αυτοθεσμίσεις που προβάλλονται και διαμορφώνονται απο την εξέλιξη της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου