Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΘΑΝΕ, ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ

"...πόλη που καίγεται λουλούδι π' ανθίζει, μάτια που χαίρονται ανταύγειες του χάους, σκιάχτρα σκιαγμένα τυράννων υπάλληλοι..."

Τα γεγονότα που επακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξη είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα.
Αυθόρμητα, πλήθος κόσμου (ευαίσθητοι, πολιτικοποιημένοι, οργισμένοι νέοι), μαζεύονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Αυτόματα ξεκινούν συγκρούσεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν διαταχθεί από τους κρατικούς τους αφέντες να καταστείλουν τις όποιες διαμαρτυρίες. Οι αντιδράσεις παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες μέρες. Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε συνοικίες. Από πόλη σε πόλη της Ελλάδας η οργή κινείται σαν ντόμινο. Στόχος όλοι οι αστυνομικοί, αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, εφορίες και παραρτήματα εφοριών, το υπουργείο εσωτερικών και παραρτήματα υπουργείων, μεγαλοκαταστήματα (Γερμανός, Sprider, Vodafone, super market…), πολυεθνικές (Starbucks, McDonalds…), σχολές αμερικανικών συμφερόντων (ελληνοαμερικανική διπλωματική σχολή), αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κομματικά γραφεία, περιπολικά, κλούβες, security… Οι διαδηλωτές με τη φλόγα στα μάτια, κινούνται προς το κεντρικό κτίριο της επιβολής και της τυραννίας (Βουλή), αλλά δεν καταφέρνουν να το προσεγγίσουν και να το παραδώσουν στις φλόγες της λαϊκής δίκης.
- Πολίτες ρίχνουν γλάστρες και νερά από τα μπαλκόνια τους, στις διμοιρίες των ΜΑΤ.
- Φοιτητές καταλαμβάνουν τις σχολές τους.
- Εργάτες καταλαμβάνουν την Γ.Σ.Ε.Ε.
- Μαθητές καταλαμβάνουν τα σχολεία τους, πορεύονται προς τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους και τα πολιορκούν. Σ’ ένα πρωί περικυκλώνονται 24 Α.Τ. σε όλη την Αθήνα.
- Το πεδίο των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων δεν έχει αρχή και τέλος. Από το Ρέθυμνο και την Ρόδο, μέχρι την Καβάλα και την Κομοτηνή, από τα Γιάννενα, την Αμαλιάδα και την Πάτρα, μέχρι την Χαλκιδική, το Βόλο και την Λαμία.
Ένα ξέσπασμα μιας δίκαιης λαϊκής οργής που κανένα κόμμα και κανένας ηγέτης δεν έχει παραγγείλει και δεν ελέγχει. Αυτό-οργανωμένες κινήσεις χωρίς ιεραρχικές δομές, με γνώμονα την συνείδηση και την ανθρωπιά.
Άρνηση για έναν κόσμο ωμής κρατικής βίας, απληστίας, κέρδους, εξουσίας, καταστολής, φτώχειας, διαφθοράς και σκανδάλων που μας έχουν επιβάλλει οι κυρίαρχοι και οι πολιτικές μαριονέτες τους.
- Μέσα σ’ όλα αυτά και τελείως άκυρα σπασίματα μικρών μαγαζιών και αρπαγές, από τοξικούς, καιροσκόπους και ασφαλίτες - προβοκάτορες, που οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, οι αγωνιστές και οι επαναστάτες όφειλαν και οφείλουν να απομονώσουν. Οι καταστροφές σε περιουσίες μικροϊδιοκτητών, έδωσε και ένα τεράστιο «πάτημα» στα ρουφιανοκάναλα και τους πολιτικούς να βγάλουν «χολή» για την εξέγερση και να κινητοποιήσουν κάθε είδους φασιστοειδή και κάποιους ιδιοκτήτες καταστημάτων σε αρκετές πόλεις, ενάντια στους εξεγερμένους (Πάτρα, Λάρισα, Θες/νίκη..).
- Παράλληλα, το κράτος μέσω των οργάνων του (μπάτσους και δημάρχους), με οργανωμένο σχέδιο, διαδίδει φήμες στους πολίτες σχεδόν σε όλες τις επαρχιακές πόλεις, ότι επίκεινται μεταφερόμενοι ταραξίες που θα καταφθάσουν στην περιοχή τους από γειτονικές πόλεις, με σκοπό να τους κάψουν τα μαγαζιά!!!
- Δίνεται εντολή σε πολλά στρατόπεδα να βρίσκονται σε επιφυλακή (κίτρινος συναγερμός)!!!
- Αμέτρητες προσαγωγές και εκατοντάδες συλλήψεις ανά την χώρα. Μαθητές και νέοι δικάζονται και φυλακίζονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό!!!
- Χιλιάδες χημικά, εκτόξευση δακρυγόνων από όπλα σε ευθεία βολή πάνω στους διαδηλωτές, πλαστικές σφαίρες…!!!
- Καταλήψεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, θεάτρων, κτιρίων και γραφείων για συμπαράσταση και απελευθέρωση των συλληφθέντων.
- Σε πολλές πρωτεύουσες και πόλεις ξένων χωρών, γίνονται διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους εξεγερθέντες στην Ελλάδα, καταλαμβάνονται ελληνικά προξενεία, σπάζονται τράπεζες και γίνονται επιθέσεις σε μπάτσους.



Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις συμμετείχαν και αρκετοί φίλαθλοι. Στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαν αρκετοί φίλοι του Άρη, αλλά και του Ηρακλή και του Πάοκ. Το ίδιο γίνεται και σε άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας μας.
- ΑΡΗΣ – Τουρκ Τελεκομ (μπάσκετ). Το Παλαί ντε Σπορ δονείται από το σύνθημα «ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» από την πλειοψηφία των 1500 περίπου οπαδών μας.
- ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (ποδόσφαιρο). Αποφασίζεται από οργανωμένους και μη οπαδούς μας να τοποθετηθούν μαύρα πανιά σε ένδειξη πένθους και απλώνονται πανό με περιεχόμενο ενάντια στο κράτος και τα γουρούνια και αλληλεγγύης για τον 16χρονο.
- Πανθρακικός-ΑΡΗΣ (ποδόσφαιρο). Πολλοί οπαδοί μας πριν, αλλά και στην διάρκεια του αγώνα εξοργίζονται στην θέα των διμοιριών των ΜΑΤ και ακολουθούν συμπλοκές μικρής διάρκειας, ενώ ακούγεται και το γνωστό σύνθημα ένδειξης «στοργής» για τα χοιρινά ζωάκια, που τον τελευταίο καιρό τραγουδιέται περισσότερο και από τα κάλαντα.
- ΑΕΚ-Πανθρακικός. Οπαδοί της ΑΕΚ «στριμώχνουν» διμοιρία ένστολων και την κάνουν «ασήκωτη».
- Ηρακλής- Θρασύβουλος . Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ , πανό και συνθήματα κατά της αστυνομίας από οπαδούς του γηραιού.
- Πάοκ- Τρίπολη . Μεγάλα πανό και συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας από οπαδούς του Πάοκ.
- ΟΦΗ- Παναθηναϊκός (ποδόσφαιρο). Οι οπαδοί των δυο ομάδων, ξεπερνούν τους πλαστούς διαχωρισμούς και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο.
- Πανό και συνθήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα στα ματς του Δεκέμβρη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, της Α αλλά και της Β κατηγορίας (Αναγέννηση Καρδίτσας, Ατρόμητος, Πας Γιάννενα).
- Οπαδοί της Παναχαϊκής προκαλούν επεισόδια, βρίζουν και κυνηγούν το γνωστό γλοιώδη υποκείμενο Κούγια, όταν πηγαίνει στην Πάτρα για να συζητήσει με την διοίκηση της Παναχαϊκής.



…Τίποτα δεν τέλειωσε…




"...της αναζήτησης το φως - της περιπλάνησης η βία, μα στα ναρκώνουν διαρκώς στα Κρατικά τα χειρουργεία..."

Σ’ όλη τη διάρκεια του βίαιου και συνειδητού κοινωνικού ξεσπάσματος, η εξουσία και τα έμμισθα τσιράκια της (δημοσιογράφοι, δήμαρχοι, νομάρχες, πολιτικοί κάθε είδους, καναλάρχες, διευθυντές και εκδότες Μαζικών Μέσων και Τύπου, φασίστες, επίσημοι συνδικαλιστές κ.λ.π.) όταν κατάλαβαν ότι η συνεχόμενη κατασυκοφάντηση των εξεγερμένων δεν αποδίδει την κοινωνική συναίνεση που επιθυμούν, άλλαξαν το παιχνίδι και άρχισαν να μιλούν για ανασχηματισμούς, παραιτήσεις, εκλογές, αριστεροδεξιοκεντρώες συγκυβερνήσεις, δίκαιους νόμους, αλλαγές στην εκπαίδευση, μέτρα για τους ανέργους, κατανόηση και διάλογο με τους νέους και άλλες τέτοιες τρίχες. Ο σκοπός τους σαφέστατος. Να «δαμάσουν» το κοινωνικό σύνολο που τους φτύνει στα μούτρα και την ολοένα αυξανόμενη κοινωνική και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια. Και στ’ αλήθεια να κάναν πράξη τις πολιτικάντικες ρητορείες τους (πράγμα απίθανο), θα ήταν μια στάλα παροχές στον ωκεανό της οργής. Στον ωκεανό μιας γενιάς που όχι μόνο δεν πιστεύει πλέον τις υποσχέσεις τους, στην εξουσία και τους κρατικούς θεσμούς, αλλά επιπλέον θέλει να τους ανατρέψει. Μιας γενιάς που κανείς δεν περίμενε να ξεπεράσει σε τόσο μεγάλο βαθμό κατεστημένες δομές και σάπια πολιτικά συστήματα. Μιας γενιάς που θα θάψει το παρόν και θα πάρει στα χέρια της το μέλλον.



Ο Δεκέμβρης δίδαξε πολλά και έδωσε μια τεράστια ελπίδα αισιοδοξίας. Το πιο βασικό, πως η κοινωνική αφύπνιση ενάντια σε ότι μας κλέβει τη ζωή, είναι ο μόνος δρόμος για να πορευτούμε προς τον κόσμο και τις συνθήκες που ονειρευόμαστε. Μόνοι μας. Κανένας κυρίαρχος , κανένα κόμμα και καμιά εξουσία δεν μας θέλει ελεύθερους, σκεπτόμενους, με ανθρωπιά πάνω απ’ όλα.
Ας είναι ο Δεκέμβρης η αρχή,
Ευχόμαστε για το νέο έτος οι εξεγέρσεις να ενταθούν και να οδηγήσουν στην πολυπόθητη Κοινωνική Επανάσταση.
Παλιέ κόσμε, ξοφλημένε, λαχανιάζεις…



Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ


Σάββατο , 6 Δεκεμβρίου 2008, Αθήνα. Μια σαββατιάτικη έξοδος μιας παρέας παιδιών καταλήγει σε τραγωδία. Βρισκόμενοι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, δεν γνώριζαν ότι 2 μπάτσοι είχαν βγει παγανιά. Οι 2 cowboys Επαμεινώνδας Κορκονέας 37χρ. και Βασίλης Σαραλιώτης 31χρ. περιπολούσαν με σκοπό να πουλήσουν τσαμπουκά και εξουσία σε όποιον δεν τους άρεσε η φάτσα του. Με πρόσχημα ότι μια παρέα πιτσιρικάδων τους αντιμίλησε, βγάζουν περίστροφο και δολοφονούν εν ψυχρό τον 16χρονο Αλέξη. Στην συνέχεια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αποχωρούν σαν κύριοι από την περιοχή. Η άνεση με την οποία λειτούργησαν τα 2 γουρουνοειδή δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Περιστατικά ψευτοτσαμπουκά, χυδαιοτήτων, απαγωγών, βασανισμών, δολοφονιών... δεν είναι τυχαία στο ευαγές σώμα της κρατικής καταστολής. Εξ άλλου γνώριζαν πολύ καλά ότι διαθέτουν και "πλάτες". Ήδη πολλά ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος είχαν την "τύχη" να παραμείνουν στο απυρόβλητο, αφού η καθεστωτική δικαιοσύνη, όχι μόνο απαλλάσσει τους ένστολους κρατικούς υπαλλήλους, αλλά συγχρόνως επιρρίπτει ευθύνες και τιμωρίες στα θύματα. Αφού γίνεται γνωστό το συμβάν σε όλη την Ελλάδα πλέον, γίνεται το αυτονόητο. Έχοντας γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το κράτος , τα δικαστήρια και τις αποφάσεις τους, χιλιάδες νέοι (και όχι μόνο) βγαίνουν στο δρόμο για να αποδώσουν την δική τους κοινωνική δικαιοσύνη. Οι διαμαρτυρίες στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας, παίρνουν την μορφή Εξέγερσης. Ο μύθος που προέρχεται από το κράτος, από τα κόμματα, από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις και από πολλούς τηλεμαϊντανούς ότι οι αστυνομικοί είναι και αυτοί απλοί εργαζόμενοι, όχι μόνο έχει καταρρεύσει προ πολλού, αλλά εξοργίζει και μόνο που αναφέρεται (ιδίως τέτοιες στιγμές). Το επίσης εξοργιστικό αυτές τις μέρες είναι και η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ λίγα μέτρα κοντά στο νεκροταφείο που γινόταν η κηδεία του παιδιού, οι επαναλαμβανόμενοι πυροβολισμοι ζητάδων στην ίδια περιοχή, ο πυροβολισμός με υπηρεσιακό περίστροφο απο "αγνώστους" εναντίων μαθητών στο Περιστέρι λίγες μέρες αργότερα.
Συνήγορος υπεράσπισης των δολοφόνων αναλαμβάνει οικειοθελώς το γνωστο σιχαμερό και ξευτιλισμένο ανθρωπάριο Κούγιας, που με τις προκλητικότατες δηλώσεις του στρέφει ολόκληρη την κοινωνία εναντίον του. Τα ένστολα δολοφονικά γουρούνια, που χαϊδευτικά αποκαλούνται κωλοπουστρόμπατσοι, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μακρύ χέρι της Εξουσίας, των καταπιεστών, κλεφτών, νταβατζήδων, δολοφόνων και εκμεταλλευτών του λαού. Είναι οι πρώτοι που θα βρει αντιμέτωπους ο κάθε συνταξιούχος που το κράτος του έκλεψε την σύνταξη, ο φοιτητής που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την παιδεία του, ο μαθητής, ο νέος που του συντρίβουν τα όνειρα, ο φίλαθλος, ο καθένας που διεκδικεί τα αυτονόητα. Οι ίδιοι, εμπλεκόμενοι και καθοδηγητές σε ένα σύμπλεγμα εμπορίας ναρκωτικών, προστασίας νυχτερινών κέντρων, εκβιασμών, ληστειών, εμπορίας λευκής σάρκας και ότι άλλο σάπιο βάζει ο ανθρώπινος νους και πραγματοποιεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, είναι το επίσημο και μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα. Οι τακτικές του κράτους να δικαιολογεί τα "μεμονωμένα" κατά τα άλλα περιστατικά των οργάνων τους, με τα μυξοκλαψουρίσματα περί μη εκπαιδευμένων αστυνομικών, χαμηλά αμειβομένων, με οχήματα "πασπαρτού" και άλλες παρόμοιες αηδίες, είναι η απόδειξη του τι διαθέσεις έχουν για τα όργανά τους, αλλά επίσης είναι και η απόδειξη του πανικού τους απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις. Έτσι κι αλλιώς έγκλημα είναι η ίδια η ύπαρξη του κράτους και των πραιτώρων του.