Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μην Σταματάς Τις Πίπες Δικέφαλε Αετέ...





ζπαοκ- ΑΡΗΣ 0-1!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Το 1984 Είναι Εδώ



Όπως φαίνεται ότι περνάει σαν μέτρο από τα γήπεδα αυτόματα γίνεται και νόμος του κράτους! Μετά την ηλεκτρονική κάρτα φιλάθλου, ορίστε και η κάρτα του πολίτη. Διαβάστε παρακάτω και προβληματίστητε...

Από τις αρχές του 2011 θα ξεκινήσει από ότι φαίνεται η διαδικασία αντικατάστασης των σημερινών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας με τη νέα ψηφιακή "Κάρτα του Πολίτη", που θα περιέχει πολλά επιπλέον στοιχεία, πέρα από αυτά που σήμερα είναι διαθέσιμα από την ταυτότητα.

Η "Κάρτα του Πολίτη" θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα έχει εκτυπωμένη επάνω της μια φωτογραφία του κατόχου και ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Στο ενσωματωμένο τσιπ θα εγγράφονται επίσημα ο αριθμός δημοτολογίου, ο Α.Φ.Μ., ο Α.Μ.Κ.Α. και ο αριθμός της σημερινής αστυνομικής ταυτότητας. Ανεπίσημα το τσιπ έχει τεχνικά τη δυνατότητα να αποθηκεύσει και άλλου είδους πληροφορίες.

Κάθε "Κάρτα του Πολίτη" θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό σειριακό αριθμό και ένα κλειδί (password). Με την εισαγωγή αυτών των δύο σε κρατικές ιστοσελίδες, θα παρέχεται πρόσβαση σε μια σειρά από δεδομένα, όπως περιουσιακά στοιχεία, φορολογικά στοιχεία, ιατρικά δεδομένα και πολλά άλλα.

Αντίστοιχη κάρτα θα εκδοθεί μετά το Μάιο του 2011 και για τους μετανάστες, η οποία θα ονομάζεται "Κάρτα του Μετανάστη".

Κάθε άτομο θα πληρώνει 5 ευρώ για να βγάλει την "Κάρτα του Πολίτη" και αρμόδιο για την έκδοση της κάρτας και τη διαχείριση των στοιχείων θα είναι, ποιό άλλο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.