Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

- Κυριακή 8 Αυγούστου, φιλικός αγώνας στην Τούμπα μεταξύ Πάοκ και Παρτιζάν. Παρόλο τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ λίγες μέρες πριν, συρρέει αρκετός κόσμος (7-8 χιλιάδες) για να τιμήσει την ορθόδοξη αδελφοποίηση των σωματείων. Χαρακτηριστικά τα μηνύματα -στα σέρβικα και στα ελληνικά- των πανιών στο γήπεδο της Τούμπας : Ιδια χρώματα-ίδια θρησκεία, ελληνοσερβικές σημαίες, προσωπογραφίες του Κ. Παλαιολόγου, εθνικιστικά σύμβολα, μυνήματα-απειλές των Northerners προς τα σερβικά δικαστήρια, λογότυπα των Σέρβων ναζίσκιν Extrem Boys Crew και άλλες φασιστικές αηδίες στο γήπεδο των "επαναστατών". Και φυσικά ορθόδοξο πάρτυ... πού αλλού; Στον σύνδεσμο του Πάοκ στην Νεάπολη...


- Γίνεται γνωστή η κλήρωση του Πάοκ με την Φενέρ. Εθνικόφρων παροξυσμός από αθλητικές εφημερίδες και ραδιόφωνα της πόλης και από μεγάλη μερίδα των ασπρόμαυρων οπαδών. Λίγες μέρες αργότερα, "άγνωστοι" επιτίθενται με μολότοφ στο τούρκικο προξενείο στην Θεσσαλονίκη..


- 26 Αυγούστου, Βιέννη. Περίπου 1300 οπαδοί μας δίνουν δυναμικό παρών στο γήπεδο της Αούστρια Φραντς Χορ και πανηγυρίζουν την πρόκριση. Πριν το ματς οι οπαδοί των δυο ομάδων πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο σε φιλικό κλίμα. ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.


- 26 Αυγούστου, Κων/πολη-Σαράτσογλου. Εθνικός φανατισμός. Είναι χαρακτηριστικό οτι οι οπαδοί του Πάοκ έχουν απειροελάχιστα πανό της ομάδας τους, ενώ η κερκίδα τους βρίθει από ελληνικές σημαίες. Και στο ματς της Τούμπας και της Κωνσταντινούπολης δίνεται η εντύπωση οτι αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος. Εθνικιστικός παροξυσμός όμως και απο τους οπαδούς της Φενέρ. Επεισόδια έξω απο το γήπεδο με επιθέσεις των οπαδών της Φενέρ στα λεωφορεία που μετέφεραν τους οπαδούς του Πάοκ, επεισόδια και μέσα στο γήπεδο με εκτόξευση φωτοβολίδων-στυλό απο τους Παοκτζήδες στους οπαδούς της Φενέρ. (Ακόμα και το παιχνίδι μπάσκετ Τουρκίας - Ελλάδας έγινε σε πολύ πιο ήπιο κλίμα - οι Έλληνες οπαδοί με την ονομασία "Πελαργοί" κρέμασαν πανό που έγραφε "Είμαστε γείτονες και όχι εχθροί" !). Τα κεντρικά των "επαναστατών" δήλωσαν οτι οι οπαδοί τους δεν είχαν ελληνικές σημαίες, αλλά γαλανόλευκες βεντάλιες, που πωλούνταν έξω απο το γήπεδο, για να αντιμετωπίσουν την υψηλή θερμοκρασία...


- 26 Αυγούστου, Βιέννη. Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ συναντιέται για 5η φορά με τον φορέα FARE (Football Againt Racism in Europe). Επισημοποιήθηκε η θεσμοθέτηση της συνεργασίας, η ανάδειξη της Λέσχης ως επίσημου συνεργάτη της FARE και διερευνήθηκε η δυνατότητα συντονισμένων δράσεων των δυο φορέων σε ο,τι αφορά θέματα εθνοτικού και φυλετικού διαχωρισμού στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και η προοπτική ανάληψης πρωτοβουλιών και διενέργειας κοινά αποδεκτών δράσεων. Σε μια εποχή που αναβιώνει ο ρατσισμός στην κοινωνία και στον χώρο του αθλητισμού, πρωτοβουλίες και συνεργασίες για την εξάληψη των φυλετικών διαχωρισμών είναι απαραίτητες. Η συγκεκριμένη συνεργασία όμως καταδεικνύει και μια αντίφαση, καθώς η FARE θεσμοθετημένα και καταστατικά λειτουργεί ως επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος της FIFA, της UEFA, της EUROPEAN COMMISSION, αλλά και συνεργάζεται και με άλλους θεσμικούς φορείς. Απτά αποτελέσματα σε ανάλογους τομείς παρατηρούνται μόνον όταν υπάρχει συνεργασία και λειτουργία με εξωθεσμικό, αυτόνομο και αυτοδιευθυνόμενο προσανατολισμό.


- 7.000 οπαδοί μας δίνουν δυναμικό παρών στο γήπεδο της Καβάλας χωρίς έκτροπα με αντίπαλους οπαδούς και βλαχομαγκιές στην έναρξη του πρωταθλήματος και πανηγυρίζουν την επιτυχία της ομάδας μας.


- Και η πρώτη σύλληψη της νέας σεζόν είναι γεγονός... Οπαδός του Ηρακλή (πάλι!!!) συλλαμβάνεται μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και κατηγορείται για κατοχή καπνογόνου! Μετά απο δυο αναβολές ο οπαδός του Ηρακλή αφήνεται ελεύθερος, με ποινή χρηματικό πρόστιμο 500Ε και απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα και σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι όλες τις μέρες ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί του Ηρακλή δίνοντας δυναμικό παρόν και φωνάζοντας συνθήματα για συμπαράσταση στον συλληφθέντα και διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη.


- Στο άκουσμα της είδησης οτι ο ποδοσφαιριστής της Γιαγκελόνια Γκροσίτσκι ενδέχεται να μεταγραφεί στον ΑΡΗ, περίπου 200 φασιστοοπαδοί της πολωνικής ομάδας συγκεντρώνονται έξω απο τα γραφεία της ομάδας τους, φωνάζουν συνθήματα κατά της διοίκησής τους και προκαλούν υλικές ζημιές. Δηλώνουν οτι μετά απο όσα έγιναν στον αγώνα στο Κλ. Βικελίδης δεν θα αφήσουν να μεταπηδήσει ο ποδοσφαιριστής τους στους Αριστερούς!


- Απρόκλητη επίθεση στον σύνδεσμο του ΑΡΗ Super 3 Αγ. Αθανασίου από ομάδα τραμπούκων. Λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνονται 6 άτομα, οπαδοί του πτηνού, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, στους οποίους, σύμφωνα με το αστυνομικό κατηγορητήριο, αποδίδεται και συμμετοχή στους τραμπουκισμούς στην Καβάλα, τη Σουρωτή και το Κορδελιό (πριν τον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό).

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΡΕ ΦΟΥΡΚΟΙ ΡΕ ΦΟΥΡΚΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦ... ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ.ΜΠΑΤΣΟΙ Κ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή