Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ REAL ESTATE ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΝ

 

Πώς ενω στις αρχές του 90, αυτοί που είχαν ανοίξει τα σύνορα για να μπουν μετανάστες "χωρίς έλεγχο, καταγραφή και νομιμοποίηση", ανακαλύπτουν σήμερα  τους «εθνικούς φόβους της λαθρομετανάστευσης"; Οι "λαθρομετανάστες"  (όπως και οι μετανάστες Έλληνες που πριν από δεκαετίες αναζήτησαν την τύχη τους στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη) έγιναν μια μεγάλη επιχείρηση. Απο τους δουλέμπορους που θα τους μεταφέρουν, μέχρι να τους επαναπροωθήσουν πίσω. Απο το Κράτος και τους εργολάβους που θα τους χρησιμοποιήσουν σαν φτηνό εργατικό δυναμικο (ολυμπιακά έργα, δημόσιες κατασκευές και αναπλάσεις). Στις δημόσιες υπηρεσίες, με επιχείρημα την γραφειοκρατία και τα απλά που κανένας δεν ρύθμιζε, στήθηκε ένας μηχανισμός που έβγαζε χρήμα για να «επισπεύσει» ή να «τακτοποιήσει» διαδικασίες. Πολύ χρήμα και για δεκαετίες που γέμισε τις τσέπες όσων πουλούσαν βίζες και χαρτιά ελληνοποίησης.
Η διαδρομή πλέον γνωστή: Ο όγκος των αλλοδαπών  μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας και τα πωλητήρια ακινήτων αυξάνουν καθημερινά. Το απαξιωμένο κέντρο της Αθήνας και η εικόνα της εξαθλίωσης,  είναι τα σταθμά ενός χρηματιστηρίου. Πίσω από τους αλλαλαγμούς για την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, πίσω από την εικόνα των "εγκληματιών αλλοδαπών" υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα. Ποιοί υποθάλπουν την  μισανθρωπιά, την ένταση και τον φόβο για να κάνουν μπίζνες; Πως ο ανθρώπινος πόνος γίνεται το πιο κερδοφόρο μέσο;
Οι "παράνομοι" μετανάστες αποτελούν το καλύτερο εργαλείο στα χέρια του ιδιωτικού real estate και της μεγάλης εργολαβίας που δραστηριοποιείται στο κέντρο των Αθηνών και άλλων πόλεων, καθώς συντείνουν στην πτώση των χρηματικών αξιών. Οι τιμές στην αγορά γης έπεσαν κατακόρυφα. Οι πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών δελτίων που παρουσίαζαν τον Άγιο Παντελεήμονα ως επικίνδυνη περιοχή δεν ήταν ούτε αγανακτισμένοι ούτε ιδεολόγοι της «εθνικής καθαρότητας». Ήταν μεσίτες που έριχναν με τον τρόπο αυτό τις τιμές και αγόραζαν φτηνά.
Το κράτος, είτε στην κεντρική του μορφή είτε διά των ΟΤΑ αποσύρθηκε από τις πόλεις και τις παραχώρησε σε εργολάβους  μέσα από ένα πολυδαίδαλο πολεοδομικό δίκαιο. Τα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα κατέστρεψαν τις πόλεις με πρώτη την Αθήνα, κυρίως ως προς τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξής τους. Κατέλαβαν σχεδόν κάθε δημόσιο χώρο σταδιακά ιδιωτικοποιώντας τον, επέβαλαν τις επιχειρηματικές δράσεις που τους αποφέρουν τα μεγαλύτερα κέρδη- βλ. γιγαντιαία εμπορικά κέντρα- μετέτρεψαν ολόκληρες περιοχές σε χώρους διασκέδασης ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης κατά βάση και όχι κατοικίας και τώρα, υποτιμώντας τις αξίες των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και διώχνοντας τους κατοίκους, προετοιμάζονται για ένα νέο γύρο κερδοσκοπιας.
Όσοι αγόραζαν τόσα χρόνια φτηνά με επιχειρηματικό εργαλείο τους μετανάστες,  θα εμφανιστούν ως σωτήρες  και θα πουλήσουν.
Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο. Μάλλον συνηθισμένο. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για να υποβαθμιστούν περιοχές οι οποίες στη συνέχεια αναβαθμίζονται αφού αυτοί εκδιωχθούν.
Μέσα σ΄ολα αυτά οι διαχειριστές της Εξουσίας προωθούν, μέσα από τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια τους με ύπουλο τρόπο,  αυτόκλητους  (ώς άμισθους εθελοντές εργάτες)  προστάτες της "εθνικής καθαρότητας" για να "καθαρίσουν" τις περιοχές. Δωρεάν εργασία απο αφελείς ακροδεξιούς και κλίμα εθνικής ομοψυχίας στην κοινωνία. Οι αποδιοπομπαίοι για όλα τα δεινά αυτής της χώρας βρέθηκαν! Οι πραγματικοί εχθροί παραμένουν στο απυρόβλητο!



 Εκπομπή: Μπίζνες, κραυγές και ψίθυροι στον Άγιο Παντελεήμονα - Το κουτί της Πανδώρας.
 http://vimeo.com/16767729

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου