Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης που τείνει να γίνει καθημερινή. Συνεχώς ακούμε για τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, κλοπές, προστασία...και ότι άλλο βάζει ένας βρώμικος νους. Και όλα αυτά από αστυνομικά όργανα. Είναι επίσης αποδεδειγμένο πως αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα είναι απειροελάχιστα σε σχέση μ΄αυτά που δεν μαθαίνουμε ποτέ, είτε γιατί αποκρύβονται και κουκουλώνονται από τους υφισταμένους τους (διοικητές, υπουργούς, δημοσιογράφους, εισαγγελείς κ.λπ.), είτε γιατί τα θύματα φοβούνται να δημοσιοποιήσουν τα περιστατικά. Κάποια περιστατικά με πρωταγωνιστές μπάτσους, τα μαθαίνουμε επίσης από διάφορες σελίδες και δίκτυα κοινωνικής αντιπληροφόρησης που δεν έχουν όμως πολύ μεγάλη εμβέλεια, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να γίνονται γνωστά σε μικρή μερίδα κόσμου.

Στις 4 Σεπτέμβρη, στην συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι πιτσιρικάδες που κάναν γκράφιτι, συλλαμβάνονται από μονάδες της ΟΠΚΕ.
Κάποιοι που είναι μπροστά στο περιστατικό, αντιδρούν και διαμαρτύρονται στους μπάτσους για τον λόγο της σύλληψης και για την βιαιότητα της σύλληψης. Οι μπάτσοι ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου στον κόσμο που τους αποδοκίμαζε. Στη συνέχεια καταφθάνουν και μονάδες της νεοσύστατης μηχανοκίνητης μπατσοομάδας "Δέλτα" και αρχίζουν να προκαλούν βρίζοντας και χτυπώντας κόσμο στο σωρό. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, γκλομπς και άγριοι ξυλοδαρμοί περαστικών και νεολαίων συνθέτουν το σκηνικό. Εφοδιασμένοι από τη Δημοκρατία με καινούργιας τεχνολογίας όπλα, επιτίθενται σε νεαρούς συλλαμβάνουν 4 από αυτούς, τους ρίχνουν στο δρόμο, τους βρίζουν, τους ξυλοκοπούν, τους περνούν χειροπέδες, και συνεχίζουν να τους ξυλοκοπούν ξανά και ξανά μέχρι και τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται η υπηρεσία προστασίας πολιτεύματος Μάλιστα για να αναδείξει την πραγματική ουσία του πολιτεύματος ένας τραμπούκος της "Δ" βγάζει το όπλο του, σημαδεύει και απειλεί να πυροβολήσει το συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτύρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες. Στον 6ο της ΓΑΔΑ συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα των τραυμάτων που δεν κρύβονται στα σώματα των συλληφθέντων, πριν αναγκαστούν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο και προκειμένου να καλύψουν/δικαιολογήσουν τις πράξεις των συναδέλφων τους, χρεώνουν τους συλληφθέντες, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, με κακουργήματα και συνοδευτικά πλημμελήματα για κατοχή εκρηκτικών, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά της αρχής, παρά τις κάθετα αντίθετες μαρτυρίες όσων είδαν τι πραγματικά έγινε. Πρόκειται για πάγια τακτική της Αστυνομίας, όταν βρίσκεται έκθετη για απαράδεκτη βίαιη συμπεριφορά, λένε νομικές πηγές. Αποδίδει στους συλληφθέντες ανύπαρκτες κατηγορίες και αλλοιώνει τα πραγματικά περιστατικά, προκειμένου να αποφύγει τον ποινικό έλεγχο των στελεχών της. Κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει άλλωστε να κάνει στην υπόθεση της ζαρντινιέρας και τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή. Όμως εκεί την εξέθεσαν οι κάμερες.

Ένας εκ των συλληφθέντων, 27χρονος, έχει μώλωπες και κακώσεις σε όλο σχεδόν το σώμα του. Όπως είπε, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, τον συνέλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Κάποιος τον έπιασε από τον λαιμό, τον σήκωσε στον αέρα και τον πέταξε στο έδαφος ενώ άλλοι τον χτυπούσαν με κλοτσιές στο στήθος και τα πλευρά. Μόλις εκτονώθηκαν, τον έδεσαν σ' ένα δένδρο και μαζί με άλλους 4 συλληφθέντες, τους οδήγησαν με βαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, όταν διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, τον μετέφεραν στον Ευαγγελισμό με τρύπα στον πνεύμονα, από πλευρό που καρφώθηκε στο σημείο και έσπασε από τα χτυπήματα των μπάτσων με κλωτσιές, γροθιές και γκλομπιές.
1 μήνα σχεδόν πριν τις εκλογές, πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, το Κράτος που αντικατέστησε τη Χούντα (μόνο στο όνομα και όχι στις πρακτικές της) γιόρτασε φέτος μ΄αυτόν τον τρόπο τα 35 του χρόνια "αποκατάστασης"...

1 σχόλιο:

  1. ειναι γνωστο πως την βια το κρατος την θελει μονοπωλιο.Η τακτικη ειναι απλη ...βαφτιζουν τα πραγματα οπως αυτοι 8ελουν Και κοπανανε κοσμο στο ονομα της ταξης ,συλλαμβανουν,ξεφτιλλιζουν κ.τ.λ!Αλλα δεν φταινε οι μπατσοι .Ο κοσμος φταιει που κοιμαται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή