Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ


- 30 χρόνια και βάλε επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η προσδοκία καθιέρωσης ενός καθεστώτος ισονομίας αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός»। Πρωταγωνιστής ο ίδιος άνθρωπος, που πέρσι στο ματς με τον Παναθηναϊκό καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της αγαπημένης μας ομάδας με αποτέλεσμα την αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος μας. Έτσι και προχθές στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αρνήθηκε οφθαλμοφανές και καταφανέστατο πέναλτι στο 89΄ σε ανατροπή του Κάμπορα από τον Σαριέγκι. Μια παράβαση που είδε όλη η Ελλάδα και που μέχρι και ο ίδιος ο Σαριέγκι δήλωσε ότι έσπρωξε τον Κάμπορα και απόρησε πως ο Ντάκος δεν καταλόγισε την παράβαση, αλλά οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του Nova να δηλώνουν πως «ο Κάμπορα έκανε θέατρο, γι’ αυτό οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ είναι χλιαρές»! Δυστυχώς οι προβλέψεις σε προηγούμενό μας άρθρο : http://andarsia.blogspot.com/2009/08/blog-post.html βεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα τη στιγμή που βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα του πρωταθλήματος। Οι δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μας Κώστα Δράμπη, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους : «Αυτά συμβαίνουν εδώ και 40 χρόνια। Έχουμε αηδιάσει। Όλοι οι διαιτητές φοβούνται μήπως δεν κερδίσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αν πάω πίσω θα σας λέω τέτοιες αδικίες μέχρι τα …Χριστούγεννα. Αυτό που είδαμε στο 85΄δεν ήταν πέναλτι, ήταν δυο φορές πέναλτι. Ακόμα και ο Τεν Κάτε θα το σφύριζε. Απορώ με τους Αθηναίους. Χαίρονται να κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο και όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη, όπου δεν τους βοηθάει κανένας, επιστρέφουν με τεσσάρες και πεντάρες. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα είναι προέκταση της κοινωνίας μας. Δυστυχώς θα βρούμε και άλλα στο διάβα μας, διότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να το θέλει πολύ το πρωτάθλημα, όπως και ο Ολυμπιακός. Θα μου πεις ας έκανε γκολ ο ΑΡΗΣ τα τετ α τετ. Αυτό είναι μια πικρία την οποία μπορείς να καταπιείς. Την αδικία δεν μπορείς.»
- Η Κ.Ε.Δ. «τιμώρησε» το «άτακτο» παιδί της Ντάκο, με αργία (ολιγοήμερες διακοπές στην Μύκονο μετ’ αποδοχών) μιας βδομάδας και έτσι το ματς Πανιωνίου-Παοκ θα διευθύνει ο Κύρκος, αντί του Ντάκου που είχε οριστεί εξ αρχής. Τα νέα ήθη της Κ.Ε.Δ., να προχωρεί σε σιωπηρές «τιμωρίες» και να μην δημοσιοποιεί βαθμολογίες και περαιτέρω εις βάρος αποφάσεις διαιτητών (αν υπάρχουν στην ουσία), δείχνει και το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια του ποδοσφαιρικού τσίρκου. Η στάση της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα μας φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει καθόλου, τουλάχιστον όταν αυτή αγωνίζεται με κάποιον από τους ισχυρούς της Σούπερ Λίγδας, ή με κάποια ομάδα - «δορυφόρο» τους. ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ …ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ!
- Αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας μας ο πολυδιαφημιζόμενος Σεμπάστιαν Αμπρέου, με δυο τετ α τετ απ’ αυτά που δεν χάνονται με τίποτα, αλλά ικανός να στείλει την μπάλα στην δική μας εστία με ημιγυριστή κεφαλιά από στημένη φάση σε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού. Κάποιοι άλλοι επίσης που εδώ και καιρό στον αγωνιστικό χώρο σέρνονται, ενώ «στην μπίλια στο κόκκινο και στο μαύρο» προοδεύουν, συνεχίζουν να κατέχουν θέση στην ενδεκάδα, αφού αποτελούν «πολύτιμο κεφάλαιο και επένδυση» για την τσέπη κάθε μάνατζερ και επιχειρηματία που θεωρεί και έχει μετατρέψει την ομάδα σε «μαγαζί γωνία»…
- 1500 περίπου οπαδοί μας έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ, με ιαχές και τραγούδια, παραδίδοντας μαθήματα κερκίδας και οπαδικής συμπεριφοράς.
- Τα δολοφονικά «ήθη» των μελών του GETTO CLUB της ΑΕΚ, που πριν 3 χρόνια εκτόξευαν φωτοβολίδες –στυλό ενάντια στους οπαδούς μας στην θύρα-1, θέλησαν να μιμηθούν και κάποιοι ακατονόμαστοι οπαδοί του βάζελου. Ένας οπαδός μας τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, και από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα, όταν δέχτηκε φωτοβολίδα από στυλό, που τον βρήκε ξυστά στον λαιμό…
- Ο Γ. Ορφανός τιμήθηκε το Σάββατο, από το επίσημο φαν κλαμπ της Λίβερπουλ στην Θεσσαλονίκη, για «την γενικότερη συνεισφορά του στον αθλητισμό (!!!) και για την αμεσότητα με την οποία φρόντισε να εξασφαλίσει στους φίλους της Λίβερπουλ στη Θεσσαλονίκη περίπου 35 εισιτήρια για τον τελικό του Champions League του 2007, που έγινε στην Αθήνα κόντρα στην Μίλαν». Για 35 εισιτήρια ξεχνάς μέχρι και το τι πέρασες από τους ανάλογους νόμους της Θάτσερ! Αίσχος!

1 σχόλιο: