Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

- Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ μετά από συμφωνία με την ΠΑΕ Ατρόμητος για αμοιβαία ανταλλαγή εισιτηρίων (και με δεδομένο ότι οι οπαδοί του Ατρομήτου φιλοξενήθηκαν την 1η αγωνιστική στο Κλ. Βικελίδης) παρέλαβε 1000 εισιτήρια για τον αγώνα της 5ης Ιανουαρίου. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα τάξης και ενώ η Λίγκα και οι δύο ΠΑΕ συμφώνησαν να χορηγηθούν κανονικά τα εισιτήρια, η αστυνομική αρχή της Αττικής «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας» δεν συμφώνησε να ορισθεί ζώνη ή τμήμα των κερκίδων αποκλειστικά για τους φιλάθλους του ΑΡΗ. Τελικά μετά από πιέσεις, οι οπαδοί μας παρέλαβαν τα εισιτήρια και παραβρέθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με συνεχής τραγούδι και συνθήματα. Μονομερή έκδοση απόφασης (παράτυπη) από την μεριά της αστυνομίας είχαμε και στον καλαθοσφαιρικό αγώνα της ομάδας μας στην Λάρισα! Σ’ αυτήν την περίπτωση η απόφαση των μπάτσων δεν αναιρέθηκε και στο κλειστό γήπεδο της Λάρισας δεν παραβρέθηκαν οπαδοί μας.
- Το ότι οι οπαδοί του Ατρομήτου είναι από τους πιο (αν όχι οι πιο) συμπαθείς και συνειδητοποιημένους είναι γνωστό. Η συνέπεια με την οποία αγωνίζονται γι’ αυτά που πιστεύουν (ελεύθερες μετακινήσεις οπαδών, κινήσεις ενάντια στον αθλητικό τρομονόμο και τις κάρτες φιλάθλων, σωματικούς ελέγχους, ακριβά εισιτήρια, αστυνομοκρατία, γενικότερα ενάντια στον μοντέρνο αθλητισμό κ.λπ.), δεν θα μπορούσε να τους αφήσει αδιάφορους στο γεγονός της απαγόρευσης της παρουσίας των φιλάθλων μας στον αγώνα της Τρίτης. Μαθαίνοντας την άρνηση των μπάτσων για την μετακίνηση των οπαδών μας, πολλοί από τους Fentagin δήλωσαν πως αν δεν υπάρξει παρουσία Αρειανών στο ματς, ούτε αυτοί θα παραβρεθούν στο γήπεδο, κάνοντας αποχή για συμπαράσταση στους οπαδούς μας και ως διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση της αστυνομίας. Κάποιοι άλλοι μάλιστα πρότειναν να δώσουν τα διαρκείας τους στους Αρειανούς και οι ίδιοι να μείνουν έξω από το γήπεδο… Αν αυτό δεν είναι δείγμα οπαδικής αλληλεγγύης, τότε τι είναι; Καθοριστική η στάση τους για την υποχώρηση της Αστυνομίας στην αρχική της άρνηση. Μπορεί ο Ατρόμητος να έχασε το ματς από τον ΑΡΗ, οι οπαδοί του όμως κέρδισαν. Κέρδισαν έναν μεγάλο σεβασμό και μια μεγάλη υπόληψη, όχι μόνο από τους Αρειανούς, αλλά και από κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.
- Στον ποδοσφαιρικό αγώνα στα Γιάννενα, μεταξύ Π.Α.Σ. και Ξάνθης, ακούστηκαν κοινά συνθήματα από τους φίλους των δυο ομάδων, έστω και για λίγο, ενάντια στα μέτρα για τους οπαδούς. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
- «Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο το προσεχές Σάββατο 9 Ιανουαρίου, για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και ρατσισμού, διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Αρη.» Ως εδώ καλά. «Αυτό θα διεξαχθεί σε αίθουσα συνεδρίων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και θα διαρκέσει από τις 10.30π.μ. έως τις 3.30μ.μ.
Έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων Υπουργοί και Βουλευτές, όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα και της Β’ Εθνικής, οι ομάδες της Α1 κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, οι αντίστοιχες Διοργανώτριες Αρχές και Επιτροπές Διαιτησίας, Ενώσεις Ερασιτεχνικών Σωματείων Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης, Αστυνομικές Αρχές και Καθηγητές Πανεπιστημίου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας και ο πρ. Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας». Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Οι υπουργοί θα δώσουν απάντηση για την εξάλειψη της βίας; Πως ορίζουν την βία; Η κρατική βία θα περιλαμβάνεται ως πρόβλημα μέσα στη συζήτηση; Ο ρατσισμός είναι κάτι ανεξάρτητο από το Κράτος; Το Κράτος θέλει να εξαλείψει τον ρατσισμό; Το βασικότερο είναι ότι αυτά τα πάρε-δώσε με υπουργούς, υφυπουργούς και αστυνομικές αρχές από τη Λ.Φ.Α. είναι πολύ ύποπτα και δεν μας αρέσουν καθόλου. Αν δεν καλούσε η Λέσχη όλους αυτούς τους μπινέδες τι θα γινόταν; Θα αποτύγχανε το συνέδριο; Επειδή το όλο «Επιστημονικό συνέδριο» της Λέσχης ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας, να υπενθυμίσω πρώτα απ’ όλα ποιον συμφέρει να υπάρχει ο ρατσισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία. Ο ρατσισμός σαν πρακτική είναι μια πολύ καλή παγίδα ενάντια στην κοινωνία και υπέρ του Κράτους. Όχι μόνο διαχωρίζει τους πολίτες σε ανώτερους και κατώτερους, αλλά συγχρόνως διασπά τους εξουσιαζόμενους σε αντιμαχόμενες πλευρές, που δεν συνειδητοποιούν ότι οι εξουσιαστές είναι οι υπαίτιοι που τους οδηγούν στον απόπατο. Απλόχερη βοήθεια στην κρατική προπαγάνδα δίνουν και τα τσιράκια τους, τα Μ.Μ.Ε, που δηλητηριάζουν τη σκέψη με έντεχνα διαμορφωμένες ειδήσεις που παρουσιάζουν διάφορες φυλετικές ομάδες ως αποδιοπομπαίους για μια σειρά καταστάσεων που γεννά η εξουσιαστική ελίτ. Ο ρατσισμός «ενταφιάζει» όποια σκέψη «κοιτάζει» λίγο πιο μπροστά και καταλαβαίνει ότι ο φασισμός είναι προϊόν και παιδί της Εξουσίας. Τον καπιταλισμό και τον κρατισμό τους ευνοεί η ύπαρξη του φυλετικού διαχωρισμού, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο έχουν απέναντί τους μια διασπασμένη κοινωνία, εύκολη «λεία» για την μη ύπαρξη της ταξικής συνείδησης και της εναντίωσης στην Κυριαρχία. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα… αποδίδονται ως ένα πρόβλημα που προέρχεται από μια φυλετική ομάδα και όχι από το ίδιο το σύστημα. Οι «τυχαίες» εκπυρσοκροτήσεις στα σύνορα, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα, η συμπόρευση και αλληλοκάλυψη ρατσιστικών ομάδων και αστυνομίας, είναι λίγα από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι ο ρατσισμός δεν είναι κάτι ξεκομμένο από τις κυρίαρχες πολιτικές, αλλά ενσωματωμένες στην λογική και πρακτική κάθε Κράτους. Το «Επιστημονικό συνέδριο» της ΛΦΑ μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Περιμένουμε να ακούσουμε και το άλλο με τον Τοτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου