Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

NEA

Τα συμβάντα που έλαβαν χώρα την χρονική περίοδο του τελευταίου 20ήμερου περίπου και έχουν πρωταγωνιστές οπαδούς, μόνο σαν γεγονότα οπαδικής αλητείας μπορούν να χαρακτηριστούν… και ευελπιστούμε να μην ξαναεπαναληφθούν...

• Οπαδοί του συμπολίτη, επιχείρησαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να προκαλέσουν εμπρησμούς και καταστροφές σε συνδέσμους οπαδών μας. Περιπτώσεις όπως του Super-3 Ευόσμου και Νεάπολης, αλλά και του επαρχιακού συνδέσμου φίλων Αρη Σιδηροκάστρου, είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν την συχνότητα, την προκλητικότητα και τις παρα-κρατικές μεθόδους των γνωστών αληταριών εις βάρος φίλων της ομάδας μας. Στην περίπτωση όμως του νεοσύστατου (και πολυσυλλεκτικού πλέον) Super-3 Ευόσμου τους περίμενε και μια δυσάρεστη έκπληξη. 30-40 πουπουλοφόροι με ταχύτητα 80 χλμ, επιχειρούν επίθεση στον σύνδεσμο την ώρα που είναι σε λειτουργία. Οι παρευρισκόμενοι οπαδοί μας που βρίσκονται μέσα στον σύνδεσμο τρέπουν σε άτακτη φυγή τους πουπουλοφόρους, που κατά την οπισθοχώρηση αγγίζουν ταχύτητα 180 χλμ, αφήνοντας ξοπίσω τους κάποιες απώλειες (και όχι μόνο τα φτερά τους). Μας είναι στενάχωρο να παρουσιάζουμε κάθε λίγο οπαδικές συμπλοκές, αλλά η κατάσταση με τους συμπολίτες έχει ξεφύγει κατά πολύ. Περιπτώσεις αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας όπως η παραπάνω, θεωρούνται επιβεβλημένες, ιδίως αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιους προβληματικούς διανοητικά, ηλίθιους και εγκληματίες.
• Στην περιοχή της Καλαμαριάς, πουπουλοφόροι οπλισμένοι με μαχαίρια και φορώντας κράνη, στήνουν παγανιά κάτω από σπίτι συνδεσμίτη οπαδού μας και του επιτίθενται.
• Στο Σαββατιάτικο ματς μεταξύ Παοκ-Αστέρα Τρίπολης, μερίδα οπαδών του συμπολίτη, αποδοκιμάζει με ρατσιστικές ιαχές τους ποδοσφαιριστές της Τρίπολης Καρντόσο και Ουντόζι. Είναι μια συνέχεια περιστατικών από τους συμπολίτες, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν την καταγωγή τους, που ανάλογου τύπου ιαχές είχαν εκστομίσει πριν κάτι μήνες σε καλαθοσφαιρικό αγώνα, εναντίον του μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Σχορτσανίτη.
• Στο ματς Ηρακλή-Αεκ, πριν την έναρξη του ματς, κρατείται ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο φίλο του Ηρακλή, που κατέληξε στο ίδιο περσινό ματς. Κάποιοι από τους οπαδούς της Αεκ κατά την διάρκεια της σιγής, βρίζουν την ομάδας και τους οπαδούς του Ηρακλή… Μετά το πέρας του λεπτού οπαδοί του Ηρακλή φωνάζουν συνθήματα μνήμης για τον φίλαθλο και κατά της αστυνομίας, που υποδηλώνει σαφέστατα ότι οι «αδιευκρίνιστες» συνθήκες κάτω από τις οποίες «έφυγε» ο φίλος της ομάδας τους, μπορεί να οφείλονται και στην ρίψη χημικών από τους μπάτσους.
• Κατά την εκδρομή προς τα Γιάννενα, λεωφορεία που μεταφέρουν οπαδούς μας, καθώς και αυτοκίνητα, δέχονται επίθεση με πέτρες και καπνογόνα στο ύψος της περιφερειακής οδού, κοντά στη Κοζάνη, από άγνωστους πουπουλοφόρους.
• Πριν και μετά τον αγώνα Πας Γιάννενα- ΑΡΗ, όλα κυλάν ήσυχα και φιλικά μεταξύ των οπαδών μας και αυτών των Ιωαννίνων. Οπαδοί μας συζητάν και πίνουν καφέδες μαζί με τους Γιαννιώτες, ακόμα και μέσα στους τοπικούς συνδέσμους, σε πολύ φιλικό κλίμα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Και ενώ όλα δείχνουν πως και κατά την διάρκεια του ματς δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, μια παραφωνία χάλασε προσωρινά το εγκάρδιο κλίμα. Μια ενέργεια πού μπορεί να είναι ακόμα και προβοκατόρικη ή να δείχνει ότι τα «σύμφωνα φιλίας» μεταξύ οπαδών, κάποιοι τα καταντούν να είναι πολύ επιφανειακά και χωρίς ουσία, φέρνει μέσα στο χώρο του γηπέδου κάποιους λίγους να συμπλέκονται και το ματς να διακόπτεται για 15 λεπτά. Έγινε μια σύλληψη οπαδού. Ανακοινώσεις για το γεγονός υπάρχουν από τον σύνδεσμο του ΑΡΗ Super-3 που αναφέρει : «Η εικόνα του γηπέδου των Ιωαννίνων στον σημερινό (17/1) αγώνα, καθώς και η συμπεριφορά των οπαδών του ΑΡΗ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του παιχνιδιού της αγαπημένης μας ομάδας με τον ΠΑΣ, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν να εξομοιώσουν τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν σε κάποιο άλλο γήπεδο αυτή την αγωνιστική, με ένα μεμονωμένο περιστατικό στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.
Γιατί περί μεμονωμένου περιστατικού πρόκειται η είσοδος ενός οπαδού άλλης ομάδας (την οποία αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ την επόμενη Κυριακή) στον αγωνιστικό χώρο, με τον «μανδύα» οπαδού του ΠΑΣ, προκειμένου να… κλέψει (με τον νου του) πανό των εκδρομέων του ΑΡΗ, καθώς και η μετέπειτα αντίδραση κάποιων οπαδών του ΑΡΗ, προκειμένου να προστατέψουν την περιουσία τους, όπως είναι για κάθε οπαδό το πανό του συνδέσμου του.
Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε ποτέ με τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την παρουσία οπαδών του ΑΡΗ από νωρίς στην ηπειρώτικη πόλη, παρουσία που δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς και η εικόνα στις κερκίδες του γηπέδου των Ζωσιμάδων, όπου ο Λαός του ΑΡΗ ήταν πολύ περισσότερος σε αριθμό από τα εισιτήρια που είχε παραλάβει επίσημα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την αντίστοιχη του ΠΑΣ, χωρίς επίσης να δημιουργηθεί το παραμικρό συμβάν.
Το κόμπλεξ κάποιων, οι οποίοι «καλύπτονται» οπαδικά με την ταυτότητα ομάδων της περιφέρειας όποτε αυτές αντιμετωπίζουν τον ΑΡΗ, δημιουργώντας προβλήματα και προκαλώντας μεμονωμένες εντάσεις, δεν είναι ικανό να μειώσει στο ελάχιστο, την εκπληκτική παρουσία, εικόνα και συμπαράσταση του Λαού του ΑΡΗ σε οποιοδήποτε γήπεδο και να αγωνίζεται ο αγαπημένος μας Σύλλογος, ούτε βέβαια και να αλλάξουν την άποψη που έχουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣ, όπως και εκείνοι για εμάς»
και από τον σύνδεσμο του Π.Α.Σ. Blue Vayeros που μεταξύ άλλων γράφει : «Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων τα πράγματα ηρέμησαν. Σε αυτό συντέλεσε καταλυτικά και οι καλές σχέσεις που έχουν οι οπαδοί μας με τους φιλάθλους των ομάδων του Βορρά …Όλα ξεκίνησαν από έναν φίλαθλο που δεν έχει σε καμιά περίπτωση, οπαδική ταυτότητα, και φυσικά δεν ήταν δυνατόν να εξελιχθούν σε εκτεταμένα επεισόδια, καθώς τόσο οι οπαδοί μας όσο και οι οπαδοί του Άρη έχουν δείξει τα καλύτερα δείγματα γραφής στις κερκίδες.… Ο διαιτητής θέλοντας να καλύψει τις δικές τους αδυναμίες προέβει σε διακοπή του αγώνα, χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, αφού ο οπαδός του Άρη που είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, είχε ακινητοποιηθεί, από τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου και από τις ομάδες περιφρούρησης.…». Οι παραπάνω τοποθετήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οπαδοί ΑΡΗ και Ιωαννίνων, παράκαμψαν αυτή την προσωρινή ασχήμια και συνεχίζουν να λειτουργούν φιλικά και αλληλέγγυα.
• Μπουλούκι 20-30 πουπουλοφόρων, με κράνη και λοστούς, επιτίθενται σε φίλους του ΑΡΗ μέσα σε καφέ στην περιοχή της Ηλιούπολης, που εκείνη την ώρα παρακολουθούν τον αγώνα της ομάδας μας με τα Γιάννενα, τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς και προκαλώντας φθορές στην καφετερία.
• Αίσχη και αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Οπαδοί του Ολυμπιακού 2 ώρες πριν τον αγώνα στην Καβάλα με την τοπική ομάδα, προκαλούν τον κόσμο και προξενούν φθορές σε σπίτια και μαγαζιά της πόλης, ενώ η πόλη πνίγεται στα χημικά. Μέσα στο γήπεδο οι «επιστήμονες» επιτίθενται στους φίλους της Καβάλας με σιδηρολοστούς, πέτρες και καπνογόνα. Σε μια περίπτωση, οπαδός του Ολυμπιακού επιχειρεί να κάψει με πυρσό φίλαθλο της Καβάλας, αφού κρατώντας έναν πυρσό τον στρέφει για αρκετό χρονικό διάστημα στο πρόσωπο του οπαδού της Καβάλας. Τα επεισόδια συνεχίζονται κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά και μετά την λήξη του ματς. 4 άτομα τραυματίζονται και 3 συλλαμβάνονται.
• Επεισόδια πριν λίγες μέρες μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και του Πάοκ το Σάββατο. Επεισόδια και μεταξύ των οπαδών Ατρομήτου και Λάρισας το Σάββατο στο Περιστέρι, μετά την λήξη του ματς έξω από το γήπεδο, αλλά και στους δρόμους του Περιστερίου…
• Σοβαρά επεισόδια και στο εξωτερικό… περισσότερα στην σελίδα των Radical Fans United στο ακόλουθο Link: http://rfu.blogspot.com/2010/01/to.html

2 σχόλια:

  1. εχω ΣΙΧΑΘΕΙ την συμπολιτισα κοτα. Και ξερετε για ποιο λογο? Ολα ισως καποτε να τα ξεχασω. Να διαγραψω την ιστορια και αυτα που εχουν γινει σε αθλητικα πλαισια. Ομως ΕΝΑ πραγμα δεν το ξεχναω και θα με κανει σαν υγιη οπαδο να το πολεμαω για το καλο του οπαδισμου σε αυτη την κωλοχωρα. Και αυτο ειναι η ΟΠΑΔΙΚΗ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ του ''κοσμου'' του παοκ. Και γιαυτο ειμαι περηφανος ρε πουστη μου που ειμαι ΑΡΗΣ. Που βλεπω απο τοτε που με πηρε ο γερος μου απο το χερι στο Χαριλαου μεχρι τωρα μια οπαδικη ταυτοτητα μιλια μπροστα. Μια νοοτροπια που οσο περναει ο καιρος (ειδικα τα τελευταια χρονια) γινεται αληθινη και οπαδικα κρυσταλλινη. Βγαζω γουστα για την ομαδα μου, κανω εκδρομες και γουσταρω. ΓΙΑΤΙ καποιοι συμπολιτες ακομα δρουνε ετσι? Στον Ευοσμο ειδατε τι εγινε, αφησαν πισω εναν και ευτυχως δεν πεθανε απο το ξυλο. Δηλαδη τι πρεπει να γινει? Ρωταω και εσας ρε παιδια. ΤΙ ΣΚΑΤΑ πρεπει να γινει με αυτους ρε παιδια? Ξερετε τι ειναι ο τρομερος και ξακουστος λαος του παοκ? Ξερετε ρε? Μαχαιρι, εγκλημα, ρατσισμος, φασισμος, τυφλη βια, καθοδηγηση, καθολου σκεψη, καθολου νοοτροπια οπαδου, εγωισμος. Ειναι το κλασσικο δειγμα οπαδου απο Πολωνια, Κροατια και Σλοβακια. Φασιστες, ρατσιστες, αβουλοι και εγκληματιες. Χαιρομαι ΤΟΣΟ πολυ που ο Θεος με εχει κανει ΑΡΕΙΑΝΟ ρε.. τοσο πολυ..
    ΑΡΗ ζωη μου αναπνοη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πούμε ρε αδερφέ? Αν δεις και παλαιότερα άρθρα θα διαπιστώσεις οτι συμφωνούμε μ αυτά που γράφεις. Εμένα προσωπικά με καλύπτεις σε όσα λες. Απλά η λέξη "ανωριμότητα" είναι πολύ ήπια έκφραση. Οι οπαδοί Πάοκ και Ολυμπιακού είναι η ντροπή των οπαδών. Και όποιες λίγες υγιείς φωνές υπάρχουν μέσα σ΄αυτούς "πνίγονται" μέσα στην γενικότερη καφρίλα που επικρατεί. Και όντως είμαστε περήφανοι που είμαστε ΑΡΕΙΑΝΟΙ, γιατί απλά διαφέρουμε στην νοοτροπία και στον χαρακτήρα απ΄αυτούς. Σε εμάς, το μόνο πράγμα που με ενοχλεί είναι τα υβριστικά συνθήματα στις αντίπαλες ομάδες και οπαδούς κατά την διάρκεια ενός αγώνα (νομίζω πως πρέπει να εκλείψουν και αυτά), που όμως σε καμία περιπτωση δεν συγκρίνονται με τις εγκληματικές ενέργειες αυτών των κατ όνομα Οπαδών. Οσο για το τι πρέπει να γίνει... είναι ένα θέμα που θέλει επίπονη προσπάθεια απο όλους τους οπαδούς και νομίζω οτι γράφοντας κάποια πράγματα στο χαρτί και στον υπολογιστή, απέχει κατά πολύ απο μια σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για να διαμορφωθούν συνειδήσεις στο ελάχιστο τουλάιστον της ανοχής και της μη βίας μεταξύ οπαδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή