Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

No al Calcio Moderno

Αφού έλυσαν το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων, των ομολόγων, της Ζίμενς, του Βατοπεδίου, της ρεμούλας, των κατευθυνόμενων δημοσιογράφων με τους παχυλούς μισθούς, της κρατικής καταστολής, του χρηματιστηρίου, της αρπαχτής, της απάτης, του εμπορίου της πρέζας, των σκανδάλων, των βουλευτικών προνομίων, των κομμάτων… Αφού ξεμπέρδεψαν με τις αμερικανικές βάσεις στα εγχώρια εδάφη, με την μαύρη εργασία, με την ανεργία, με τους φόρους και τις ανατιμήσεις, με την οικονομική κρίση, με τους τραπεζίτες, με τα φακελάκια, με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, με την ελαστική και 2 ταχυτήτων εργασία, με τα εργατικά «ατυχήματα», με τα δάνεια και τα επιτόκια-θηλιά στο λαιμό των νοικοκυριών, με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με τους πλειστηριασμούς των δημοσίων έργων, με τα κλεμμένα κονδύλια, με τον οργουελιανό τύπου έλεγχο …. δηλαδή όλα αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν και προώθησαν..

Αφού κάναν κριτική στο παρασιτικό Κράτος και το καπιταλιστικό μοντέλο…

Αφού ξεσκαρτάρισαν τον αθλητισμό από το κέρδος, τις εταιρείες, τους επενδυτές, τα στοιχήματα, τον τζόγο, τα στημένα, τα ακριβά εισιτήρια, τα ξεπλυμένα χρήματα μέσω των ΠΑΕ, τις κουμπαριές και τις παράγκες…

Αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το μόνο πρόβλημα που έμεινε σε αυτή τη χώρα. Τους οπαδούς. Έτσι, μέσω του Υπουργού καταστολής, μαζί με άλλα μέτρα όπως η κάρτα φιλάθλου, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα τουρνικέ, τις κάμερες παρακολούθησης, τους αθλητικούς τρομονόμους… αφού εξομοίωσαν διάφορα επεισόδια μεταξύ οπαδών, επιβάλλουν και την προσωρινή απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών.

Σ' αυτή τη κωλοχώρα που συναγωνίζεται χώρες της Ν. Αφρικής και δημοκρατίες της μπανάνας, που κατατάσσεται απ΄ τις πρώτες σε λίστες που αφορούν την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις απάτες και στις τελευταίες σε πρόνοια, υγεία και ανθρώπινες συνθήκες, ο εχθρός ανακαλύφθηκε στο πρόσωπο του κάθε οπαδού.





Από την πλευρά μας, σαν οπαδοί, προέχει η αλλαγή συμπεριφορών απ’ όλους μας, προς την κατεύθυνση του αλληλοσεβασμού μεταξύ οπαδών, ούτως ώστε να μην δίνουμε «πατήματα» στους κρατούντες να εφαρμόζουν ανάλογους νόμους και μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου