Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, έχοντας δίπλα του τους Πηλάβιο και Κομνηνό δήλωσε : ¨το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα, θα βάλουν τέλος στη βία. Και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα¨. Η εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών εισιτηρίων γίνεται και με την συμβολή του Ο.Π.Α.Π. Όπως δήλωσαν και οι 3 ¨στόχος είναι η επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα και η παύση της εισόδου στους «τζαμπατζήδες»¨. Για τους φιλοξενούμενους οπαδούς πιθανότατα θα ισχύσει η δημιουργία καταστάσεων με τα ονόματα των οπαδών που θα καταρτεί η Π.Α.Ε. των φιλοξενούμενων και θα την παραδίδει στην γηπεδούχο Π.Α.Ε. (ακόμα και μέσω των Κ.Ε.Π.!!!). Φυσικά πρόσβαση στη λίστα θα έχουν και οι αστυνομικές αρχές…
Η αρχή θα γίνει με 4 ομάδες (Εργοτέλης, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Λεβαδειακός) στο ξεκίνημα της σεζόν. Η συνέχεια θα δοθεί τον χειμώνα με άλλες 3 (Πανθρακικός, Πας Γιάννενα, Καβάλα), ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα εφαρμόσουν το σύστημα από την επόμενη σεζόν (2010-2011). Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα μπάσκετ. Συγκεκριμένα θα εφαρμοστεί από την πρεμιέρα σε ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Πυλαία, Αλεξάνδρειο… Σύμφωνα με τους 3 ¨ένας από τους λόγους για τον οποίο οι μεγάλες ομάδες δεν γίνεται να εφαρμόσουν το μέτρο από φέτος επακριβώς, είναι το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχουν εκδώσει και πουλήσει κάρτες διαρκείας¨ (οι οποίες είναι ηλεκτρονικής μορφής με τσιπάκι και bar-code για τον έλεγχο και την καταγραφή του κατόχου…συμπληρώνουμε εμείς).
Στο τέλος ο Γ. Ιωαννίδης δήλωσε: ¨όσο πιο «παλατάκι» είναι το γήπεδο, τόσο πιο προσβάσιμο είναι στην οικογένεια¨…


Το μέτρο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπλήρωμα και ενίσχυση του κρατικού αθλητικού τρομονόμου περί οπαδών. Ο νόμος αυτός που ξεκίνησε ο Ορφανός και συνεχίζει ο Ιωαννίδης, δεν είναι παρά μια ακόμα προσπάθεια πειραματισμού κοινωνικού ελέγχου (που ξεκινά από τα γήπεδα και επεκτείνεται σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου), καθώς και μια συνέχεια αποτελεσματικότερης λειτουργίας του καπιταλιστικού αθλητισμού. Οι «κύριοι» που θέλουν να τελειοποιήσουν την προσπάθεια για μετατροπή των γηπέδων σε πολυτελέστατα σαλόνια φιλάθλων-εμπορευμάτων και αθλήματος-χρηματικού συναλλάγματος, προτάσσοντας την βία σαν κύρια αφορμή για την εγκαθίδρυση των νέων τεχνολογιών ελέγχου, ξέχασαν να μας πουν ότι η «απομάκρυνση» των φιλάθλων από τα γήπεδα οφείλεται σε άλλους λόγους που οι ίδιοι οι «κύριοι» είναι υπεύθυνοι και διαπλεκόμενοι. Ντόπινγκ, παράγκες, «μιλημένοι» αγώνες, διαπλεκόμενοι αθλητικοί παράγοντες με υπουργούς και Πολιτεία, ομάδες-επιχειρήσεις, τρισεκατομμύρια κέρδη, χορηγοί και εταιρείες, οπαδοί-τσάτσοι των προέδρων, ακριβά εισιτήρια, τηλεοπτικά, Ο.Π.Α.Π., Ε.Π.Ο. κ.λπ. παρατρεχάμενα και ύποπτα αλλισβερίσια, η αδιαφάνεια των διοικήσεων, η μονόπλευρη άσκηση εξουσίας.
Αυτά και άλλα πολλά ακόμα δεν πρόκειται να μας τα πει κανείς υπουργός, χορηγός, πρόεδρος και καμιά Ε.Π.Ο.
Με γνώμονα την συνείδηση, τη μνήμη και την καθαρότητα σκοπών και μέσων, συλλογικά οι οπαδοί θα πρέπει να βρουν τους τρόπους αντιμετώπισης των μηχανορραφιών του Κράτους ενάντια στο οπαδικό κίνημα και την προσπάθεια να μετατραπεί ο αθλητισμός από διασκέδαση και ψυχαγωγία σε μπίζνα και επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου