Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

- Εξαιτίας των ρατσιστικών συνθημάτων εναντίον του ποδοσφαιριστή της Ίντερ Μπαλοτέλι, από διάφορους οπαδούς ομάδων στην Ιταλία, με τελευταίο κρούσμα αυτών της Κάλιαρι και ενόψει του ματς Γιουβέντους – Ίντερ (οι οπαδοί της Γιούβε και παλαιότερα είχαν ειρωνευτεί με ανάλογα συνθήματα τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή), οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Ιταλία δίνουν το δικαίωμα στους αρχηγούς των ποδοσφαιρικών ομάδων, να εισηγούνται διακοπή του ματς, σε περίπτωση που ακουστούν ρατσιστικά συνθήματα εναντίων ποδοσφαιριστών. Η πανούκλα ενός υφέρποντος κοινωνικού ρατσισμού έχει μεταφερθεί εδώ και χρόνια και στους αθλητικούς χώρους. KICK OUT RACISTS.
- Πριν λίγες βδομάδες χιλιάδες οπαδοί ομάδων στην Ιταλία πραγματοποίησαν κοινή πορεία στην Ρώμη ενάντια στο μέτρο «ταυτότητας (φακέλωμα) των φιλάθλων» (κυρίως στα εκτός έδρας ματς) της ιταλικής ομοσπονδίας και του ιταλικού κράτους (tessera del tifosso). Μετά την δυναμική πορεία στο κέντρο της Ρώμης, το μέτρο φαίνεται οτι θα μείνει μόνο στα χαρτιά. Καλή κίνηση για εφαρμογή και στα ελληνικά δεδομένα...
- 6 Δεκεμβρίου 2009. Στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ατρόμητου, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και στον προαύλιο χώρο έξω από το στάδιο, οπαδοί του Ατρόμητου και του Παναθηναϊκού επιτίθενται στις δυνάμεις των ΜΑΤ, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις «λογικές» που θέλουν τους οπαδούς διαχωρισμένους με έχθρες και αντιπαλότητες. Τα επεισόδια έχουν ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 35 λεπτά περίπου λόγω των χημικών της αστυνομίας, κάνοντας τους ρουφιανοδημοσιογράφους να μιλούν για «ξένα προς τον αθλητισμό εξτρεμιστικά στοιχεία, που αποκόπηκαν από την μάζα των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας και ήρθαν στο Μαρούσι για να επιτεθούν στους αστυνομικούς»!!! Το όργιο παραπληροφόρησης δεν έχει όρια. Οι υποτακτικοί της Εξουσίας δεν αντέχουν να βλέπουν την πραγματικότητα που δείχνει ότι και στα γήπεδα υπάρχει σημαντική μερίδα κόσμου που έχει συνειδητοποιήσει την κοινωνική κατάσταση, προσπαθεί να ξεπεράσει τις επίπλαστες αντιπαλότητες και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης –επετειακό στην συγκεκριμένη περίπτωση.
- Σε πολλά ματς της Ά και ΄Β εθνικής, στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, φωνάζονται συνθήματα μνήμης και απλώνονται πανό με ανάλογο περιεχόμενο για την περσινή 6η Δεκέμβρη. Αξιέπαινη η κίνηση από οπαδούς του Παναθηναϊκού, της Άεκ, του Ατρομήτου, του Πάοκ, του Ηρακλή, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, του Εργοτέλη, του Λεβαδειακού, της Παναχαϊκής κ.λπ. Αξιόλογο κείμενο υπάρχει και στην σελίδα του Super-3 στις 6/12/09, στην κατηγορία «Νέα συνδέσμων» : http://www.super3.gr/news_article.asp?id=7171
- Στο προχθεσινό ματς του Καυτατζογλείου μεταξύ Ηρακλή και Παναθηναϊκού, προς το τέλος του ματς, οπαδοί του Ηρακλή επιτίθενται με πέτρες, ξύλα και …καρώτα (!!!) στους Security του γηπέδου και συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ομάδες Ζήτα έξω από το στάδιο. Παράλληλα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που παραμένουν στο γήπεδο πριν την αποχώρησή τους, συγκρούονται και αυτοί με τα ΜΑΤ. Ένας ανήλικος οπαδός του Ηρακλή συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς. ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου