Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΙΚΑ ΝΕΑ

-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. Ο ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. Με ψυχή και πάθος, κόντρα σε Κοκαλιστάν, Παράγκα και Παμπορίδη, επιβλήθηκε με 1-0 του Ολυμπιακού, σπάζοντάς του το αήττητο και δείχνοντας ποια ομάδα στέκεται στο ύψος της απέναντι στην κυριαρχία του Π.Ο.Κ.
-Πριν την έναρξη του ματς, οπαδοί μας, νομίζοντας πως το λεωφορείο που μεταφέρει την αποστολή της ομάδας μας, είναι το λεωφορείο της αποστολής του Ολυμπιακού (λόγω του ότι ο δρόμος είχε «φραγεί» από τις κλούβες των ΜΑΤ), του επιτίθενται με καπνογόνα και πέτρες… Αν αυτό το λάθος λειτούργησε σαν φόβος και εφαλτήριο για τέτοια όμορφη απόδοση από τους ποδοσφαιριστές μας… χαλάλι… Και γιατί όχι, να το επαναλάβουμε και σε άλλα ματς!!!
-Στην αθλητική Κυριακή της ΝΕΤ, στον σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων από το ματς ΑΡΗ-Ολυμπιακού, η «έγκυρη» δημοσιογραφία, πρόβαλλε τις μισές αμφισβητούμενες φάσεις… ενώ όλοι οι παρόντες στο πάνελ συμφώνησαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League από κάπου … μπάζει. Και επειδή οι περισσότεροι γνωρίζουμε, όχι μόνο μπάζει, αλλά έχει γίνει ολόκληρο τούνελ που περνάει χείμαρρος, έχουμε άγριες διαθέσεις… γι’ αυτό στο ματς με τον Ολυμπιακό υπήρχαν στο Κλ. Βικελίδης 3 εισαγγελείς… Μήπως γνώριζαν τι θα πράξει ο Παμπορίδης και ήταν εκεί για να τιμωρήσουν την γηπεδούχο ομάδα γι΄ αυτό που φανταζόντουσαν ότι θα ακολουθούσε; Αλήθεια, η έρευνα για τα στημένα της Β’ εθνικής και τα στοιχήματα πότε θα ξεκινήσει κύριοι εισαγγελείς; Μάθαμε ότι στα γραφεία της Ομοσπονδίας έφτασε και άλλος φάκελος από την UEFA. Μαθαίνουμε επίσης πως η ΕΠΟ είναι έτοιμη να προτείνει την σύσταση «Ανεξάρτητης» Αρχής που θα συνεργάζεται με το Κράτος, τον ΟΠΑΠ, την ΕΠΟ(…) θα ερευνά και θα τιμωρεί ανάλογες περιπτώσεις. Καλά, μας πείσατε. Και αυτή η έρευνα, όπως οι περισσότερες των σοβαρών υποθέσεων σ΄ αυτή τη χώρα, βλέπουμε να καταλήγει στον προσφιλέστερό τους χώρο. Στο Αρχείο!
-Φωνές και αψιμαχίες μεταξύ των φιλάθλων μας, κατά τη διάρκεια του ματς στην Θύρα-1. Αφορμή τα πανιά των συνδέσμων που μπαίνουν ψηλά με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να μην βλέπει καθόλου τι εκτυλίσσεται στην εστία και στην μικρή περιοχή. Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο από την πλευρά τους. Και αυτοί που κρεμάνε τα πανιά και αυτοί που παραπονιούνται. Το λογικό όμως θα ήταν αντί να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, να στρέψουν την οργή τους στην ΠΑΕ που ευλαβικά έχει τοποθετήσει διπλές διαφημιστικές πινακίδες χορηγών, μετατρέποντάς το γήπεδό μας σε Διαφημιστική Έκθεση. «Ποια πανιά μωρέ; Ποιοι φίλαθλοι; Οι σπόνσορες να ναι καλά που μας αφήνουν κάνα φράγκο».
-Πανό αλληλεγγύης-λευτεριάς στους συλληφθέντες του φετινού Δεκέμβρη και ενάντια στην κρατική καταστολή, ανήρτησαν οπαδοί μας στην Θύρα-3 στο συγκεκριμένο ματς. HASTA LA VICTORIA SIEMPRE.
- Η πίκρα του Ολυμπιακού για την ήττα τους, ήταν τόσο μεγάλη, που επειδή δεν μπόρεσαν λόγω απόστασης (504χλμ) να ξεσπάσουν την οργή τους στους Αρειανούς, στείλανε κάποιους ψευτόμαγκες από το παράρτημά της Θεσσαλονίκης και μετά το τέλος του ματς επιδόθηκαν σε κυνήγι και ξυλοδαρμούς οπαδών μας στην Εγνατία και σε Δυτικές περιοχές. Το να δημιουργείς αποικιοκρατία σε μια άλλη πόλη και οι άποικοι να είναι πιο φανατισμένοι από τα Αφεντικά τους, ούτε οι Αμερικάνοι δεν το έχουν καταφέρει. Α ρε Παόκια, τέτοιο κόμπλεξ και τέτοια ξεφτίλα, δεν κουβαλά κανένας άλλος.
-Άκουσα μια είδηση σε καθεστωτικά μέσα, για ένα περιστατικό αργά την Δευτέρα στον Εύοσμο, όπου δεν αναφέρονταν ποιοι οπαδοί ποιας ομάδας, σε ποιόν σύνδεσμο οπαδών επιτέθηκαν. Η περιγραφή του γεγονότος, το όλο περιστατικό και η ώρα και η ημέρα του συμβάντος δεν μου άφησαν καμιά αμφιβολία για το ποιόν και την ταυτότητα των «φυντανιών». Η τακτική του στυλ την πέφτω σε κλειστό σύνδεσμο και στο φεύγα σπάζω και καμιά δεκαριά αυτοκίνητα γειτόνων, για να αγανακτήσουν και να αναγκαστούν να κινήσουν διαδικασίες να κλείσει ο σύνδεσμος στην γειτονιά τους, έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Μα τόση στενοχώρια για την ήττα του Ολυμπιακού ρε στραβοστόμηδες συμπολίτες; Για το περιστατικό προσήχθη ένας 19χρονος και αντιμετωπίζει κατηγορίες με ένα κακούργημα και δυο πλημμελήματα.
-Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Super League. Ήδη από νωρίς είχαν φτιαχτεί οι κλίκες και τα στρατόπεδα των ισχυρών. Ο «Πανγκαγκάτσειος Α.Ο.Κ» ήταν γνωστό ποιόν θα ψήφιζε. Τα γλειψίματα, οι ρουφιανιές και τα μετερίζια της κρατικοδίαιτης ομάδας του Βορρά είναι πλέον μια τελειωμένη ιστορία. Η προσπάθεια των οπαδών της να πείσουν για το αντίθετο, πέφτει στο κενό εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Αυτούς τους ξέρουμε. Το πρόβλημα είναι κάποιοι στην δική μας ομάδα που ενώ δηλώνουν : «Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, κάποιοι συμπρωταγωνιστές και οι υπόλοιποι κομπάρσοι στο πρωτάθλημα που είναι άριστα σκηνοθετημένο και με προσεγμένη «παραγωγή». Αξία βέβαια για όλους αυτούς, έχει το ταμείο. Τα έσοδα από το «έργο» τους δε επιθυμούν να τα μοιράζονται με κανέναν. Ακριβές «παραγωγές» στήνουν, θέλουν να αποσβέσουν τα χρήματά τους, χωρίς το παραμικρό ρίσκο. Ο ΑΡΗΣ, συνειδητά, απέχει απ΄ όλες αυτές τις «καμαρίλες». Δεν θέλει να εμπλακεί, διότι δεν οδηγούν πουθενά. Είναι συνειδητή απόφαση αλλά και περηφάνια, αξιοπρέπεια. Ο ΑΡΗΣ ποτέ δε θα εξελιχθεί σ’ ένα χαμερπή. Στην παρτίδα «σκάκι» που εξελίσσεται κάθε χρόνο, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί να λειτουργήσει ως ένα αναλώσιμο «πιόνι». Πολύ περισσότερο, ο ΑΡΗΣ που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ο πολεμιστής λειτουργεί αυτόνομα και αυτόβουλα. Εμείς βάζουμε τους όρους στο παιχνίδι που μας αφορά. Δίκαιους, κατά το δυνατόν, και με κρυστάλλινες διαδικασίες» δηλαδή υπερήφανοι, αξιοπρεπείς, ανεξάρτητοι, καθαροί και ντόμπροι (που σαν έννοιες κάθε Αρειανός τις γουστάρει), στη συνέχεια πηγαίνουν και ψηφίζουν το λαμόγιο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, λες και υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο «σάπιος» μέσα στα «τραστ» που έχουν δημιουργηθεί (Κόντη μπούλο). Αν είσαι ενάντια σε ένα σύστημα διαφθοράς και αντιστέκεσαι, απέχεις ή ρίχνεις άκυρο. Η πρακτική του υποστηρίζω έναν στυλοβάτη της αθλητικής (και όχι μόνο) σήψης, περιτυλιγμένη με επαναστατική φρασεολογία, δεν πείθει κανέναν. Η δικαιολογία των υποστηρικτών και συμπορευτών κάθε ενέργειας της διοίκησης : «Ο ΑΡΗΣ, εν αγνοία του, ενεπλάκη στα κοκκινοπράσινα παιχνίδια ανταγωνισμού, για το ποιος ελέγχει ποιόν. Φαίνεται ότι στο Λεκανοπέδιο έχουν μοιράσει «ρόλους» στο «έργο» που ανεβάζουν κάθε χρόνο. Έγινε το casting και η διανομή τους», είναι πολύ φτηνή για να πείσει, αλλά αρκετή για να εξοργίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου