Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Τελευταία πάει να γίνει συχνό φαινόμενο. Οπαδοί μας, μετά από άσχημες εμφανίσεις της ομάδας μας, κατευθύνονται έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου με σκοπό να λογοδοτήσουν οι ποδοσφαιριστές μας στους φιλάθλους μας και όχι στη διοίκηση. Μετά την ήττα στο προχθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ένας μεγάλος όγκος οπαδών του Άρη, που παρακολούθησε το παιχνίδι, βγήκε αμέσως έξω από το γήπεδο. Παράλληλα ακριβώς μπροστά στα αποδυτήρια, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει «τείχος», ώστε να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει στην είσοδο τους. Την ίδια στιγμή και όσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στο σημείο για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες του Άρη. Μια μικρή μερίδα οπαδών ωστόσο, άνοιξε «πυρ» με την αστυνομία πετώντας γυάλινα μπουκάλια προς την μεριά της και «φωταγωγώντας» αρκετούς κάδους. Αυτό συνέβαινε για αρκετή ώρα, με τα ΜΑΤ να αντιδρούν κάποια στιγμή, κάνοντας το γνωστό… «ντου» για να τους απομακρύνουν με ρίψη δακρυγόνων ακριβώς στη μέση της θύρας 2. Ακαριαία η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με τον κόσμο των «κίτρινων» που έβγαινε εκείνη την ώρα από την Θύρα 2 και την Θύρα 3 και ο οποίος δεν συμμετείχε στα επεισόδια, να προσπαθεί να καλύψει τα πρόσωπα του για να μην εισπνεύσει της χημικές ουσίες. Να τονίσω οτι αυτοί που βγαίνοντας από το γήπεδο δέχονται τις χημικές μπόχες των μπάτσων και αντί να αντιδράσουν πηγαίνουν στα σπίτια τους, είναι άξιοι της μοίρας τους. Υποτακτικοί, νομιμόφρονες που δέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε είδους καταστολή και προσβολή από κάθε τύπο εξουσιαστή, δίνοντας το δικαίωμα στον στρατό κατοχής της Δημοκρατίας να επαναλάβει άφοβα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον…
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ επέστρεψαν στη θέση τους έξω από τα αποδυτήρια, για να φύγουν και πάλι τρέχοντας λίγα λεπτά αργότερα μετά από κλήση για επεισόδια στην οδό Γιάννη Αγγέλου. Μετά από κάποια διάστημα τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας σταμάτησαν και τα πράγματα, όσον αφορά το «κομμάτι» αυτό, ηρέμησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φωνές και οι αποδοκιμασίες να ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά, με ορισμένους αγανακτισμένους φίλους των «κίτρινων» να είναι στη κυριολεξία εκτός εαυτού και να «κατεβάζουν»… ότι τους ερχόταν στο κεφάλι. «Ντροπή σας…άχρηστοι…οποίος δεν μπορεί να πάει σπίτι του…μάθετε που παίζεται…πάλι δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ…», ήταν μερικές από τις λέξεις και τις φράσεις που ακούστηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος.Στη συνέχεια των παραπάνω γεγονότων, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός οπαδού… «Τέρμα τα κλάμπ, τέρμα τα μπουζούκια. Από αύριο θα είστε προπόνηση, σπίτι, σπίτι προπόνηση και σουβλάκια θα παραγγέλνετε με deliveri…και την Κυριακή θα πηγαίνετε εκκλησία. Κανένας σας δεν θα βγαίνει έξω από το σπίτι του. Όποιον δούμε από εδώ και στο εξής έξω σε κλάμπ και μπουζούκια θα…». Λόγια γεμάτα αλήθειες και τα οποία για πρώτη φορά ακούστηκαν δυνατά.Λόγο της κατάστασης που επικρατούσε έξω από τα αποδυτήρια, η ασφάλεια των «κίτρινων» σε συνεργασία με την αστυνομία αναγκάστηκαν να καταστρώσουν νέα πλάνα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα έφευγαν οι δύο ομάδες από το γήπεδο. Τελικά το λεωφορείο που θα μετέφερε την αποστολή του Αστέρα, παρέλαβε το «συγκρότημα» της Αρκαδίας από την οδό Μάνθου Ματθαίου(πίσω από την Θύρα 1), ενώ αυτό του Άρη από την Αλκμήνης. Η αποστολή του ΑΡΗ αποχώρησε από το γήπεδο από την οδό «Αλκμήνης» για να αποφύγει το εξαγριωμένο πλήθος. Ωστόσο περίπου 30 οπαδοί των «κίτρινων» «ψυλλιάστηκαν» την αλλαγή…και βρέθηκαν στο σημείο την στιγμή που οι παίκτες είχαν επιβιβαστεί ήδη στο λεωφορείο. Αμέσως ξεκίνησαν τα «γαλλικά», «ντύνοντας» τους παίκτες με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα. «Άλλοι δεν έχουν να φάνε και οι δικές σας τσέπες είναι γεμάτες…Λαμπριάκο, Σηφάκη κάντε κάτι για να καταλάβουν που βρίσκονται…», ήταν κάποια από τα λόγια που ακούστηκαν από τους αγανακτισμένους φιλάθλους. Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω σκηνικό, ορισμένοι ποδοσφαιριστές τράβηξαν τις κουρτίνες του λεωφορείου, με αποτέλεσμα αυτό να εξαγριώσει ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους. Παράλληλα ένας οπαδός την ώρα που έφευγε το λεωφορείο, έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα και το κουνούσε στους παίκτες.

Στον σύγχρονο αθλητισμό, όπου η ιστορία των ομάδων και η εξέλιξή της έχει γίνει επιχείρηση από διάφορους Κόντηδες, Π.Α.Ε., επενδυτές, χορηγούς, αρχισυνδεσμίτες, προέδρους, παράγοντες (ακόμα και «δημοκρατικά εκλεγμένους»), στημένων και μιλημένων ματς, αετονύχηδων, στοιχημάτων εσωτερικού και εξωτερικού, καριερίστες ποδοσφαιριστές του «σήμερα εδώ και αύριο εκεί», «δούναι και λαβείν» εκατομμυρίων ευρώ… υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί και υγιείς ακόμα, σε πείσμα των καιρών, που σκέφτονται απλά και συναισθηματικά με μόνο κριτήριο την ανιδιοτελή αγάπη στην ομάδα τους. Καθόλου αμελητέα ποσότητα μεν, ανοργάνωτοι δε. Έχουν κάθε δικαίωμα να παρέμβουν όπως αυτοί επιλέξουν… Αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν ας αρχίσουν να μαζεύουν της βαλίτσες τους. Ο ΑΡΗΣ είναι ιστορία και ιδέα και όχι επιχείρηση. Μακρυά από τον ΑΡΗ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΑ. NO MODERN FOOTBALL. Ο ΑΡΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ.

6 σχόλια:

  1. ετσι ρε παιδια. πειτε τα ρε γαμω τη τρελα τους
    εχουμε αρρωστησει ρε πουστη μου
    δηλαδη βλεπεις τη λεσχη,τον κοσμο, την τρελα, τους συνδεσμους,την οργανωση, το ραδιοφωνο, πιτσιρικια,διοικηση Αρειανη κλπ και λες ''ρε πουστη, τι φταιει?''
    αυτα τα κοπροσκυλα φταινε ρε!
    που νομιζουν πως ειναι σε παιδικο σταθμο!
    που περνουν τον μισθο τους και στα αρχιδια τους
    και παντα διωχνουμε τον προπονητη λες και αυτος ο καημενος φταιει που περνει τα μισα λεφτα απο αυτους και κανει τη δουλεια του!
    να πατε πισω ρε μαλακες, δεν ξερετε τι ειναι ο ΑΡΗΣ.
    και οντως λαμπριακο μιλα τους ρε παλικαρι μου. μιλα τους γιατι μας αρρωστησανε ρε!
    και για να μην ξεχνιομαστε All Cops Are Baok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΕΝΑΝ 35ΧΡΟΝΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΠΕΤΟΥΣΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΙΔΗΣΗ Η ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οντως πιασανε εναν, αλλα αποσο ξερω τον αφησανε. για το αν τον αφησανε ομως δεν ειμαι σιγουρος 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανωνυμε αν απο το παραπανω κειμενο εεβγαλες το πορισμα οτι για 'ολα' φταινε οι παιχτες ποθ 'τρωνε΄τους προπονητες μας κ τα συκωτια μας εισαι βαθεια 'νυχτωμενος'..

    1& οι ποδοσφαιριστες ειναι επιλεγμενοι απο τη τωρινη κ την περασμενη 'διοικηση' κ απο τον κοντη.Ενω προπερσι κ κυριως περυσι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ειδαμε οτι οι ειναι λιγοψυχοι,η τοτε διοικηση τους ανανεωσε τα συμβολαια με μεγαλες αυξησεις στα δεδουλεμενα τους και η επομενη τους στηριζει ανελειπως.δεν μπορω να σκεφτω ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ,ο κυριος σερχιο κοκε ΔΕΝ 8α αποτελουσε παρελθον απο το καλοκαιρι καθως χρησιμοποιηθηκε ''προ-εκλογικα'' απο τον super3 σε εκεινη την νυχτα παρωδια των 'εκλογων'?? φανταστειτε τον σκοκο να βγει κ να παρει θεση υπερ του μελισσανιδη Η τον καραγκουνη υπερ του γιαννακοπουλου η του βγενοπουλου//κωμικοτραγικες καταστασεις συν-Αρειανοι.Οσον αφορα τα νεα αποκτηματα κ το 'πληρεστερο' ροστερ τ αφηνω ασχολιαστο.το σκηνικο με τον loco παντως δειχνει σε οσους βλεπουνε λιγο πιο μακρυα για το τι κατασταση επικρατει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ

    2^ η εδρα μας εχει γινει λουνα-παρκ απο αποψη μαχιτηκοτητας,ηχητικης βιας κ επιθετικοτητας εστω κ σε 'κοσμια' πλαισια.ερχεται ο καθε πικραμενος κ αντι να βραζει η κερκιδα εναντιον του.εχουμε 'τη μπαντα που παιζει τα παντα' ωστε κ ο αντιπαλος να χαρει την 'ομορφια' του ποδοσφαιρου

    3$'all cops are baok' λες εσυ κ πες οτι συμφωνω κ εγω,δεν παραβλεπω ομως οτι οι συμπολιτες απαντανε μαζικα σε 'τυχον' προκλησεις με 'τυχον δακρυγονα' που δεχονται απο τις δυναμεις καταστολης κ ΔΕΝ κοιταζουν που ειναι το πιο κοντυνο 'βρωμικο' βγαινοντας στην παπαναστασιου,αδιαφορωντας για το τι γινετε γυρω τους

    κλεισε κ λιγο το ραδιο.καλο κανει βαλε κ λιγο μουσικουλα.οχι αλλο 'ΑΡΗΣ fm' κ 'σκορδο-νεα'.οχι αλλο 'επανασταση' αγαπητοι.δεν φτανει για ολους!!

    οσο θα υπαρχουν 'Αρειανοι' που θα αντιλαμβανοντε οτι η λεξη 'μπατσος' προκαλει μεγαλυτερη αποστροφη κ αναγουλα απο τη λεξη 'παοκτζης η γαβρος' υπαρχει ελπιδα

    venceremos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω πιστευω οτι φταινε οι παικτες και οχι η διοικηση. και ανανεωσεις εκανε στους τοτε παικτες διοτι βλεπεις δεν εχει την πολυτελεια να περνει απειρους παικτες οπως οι γαβροι και οι βαζελοι πχ.

    2ον, αν ηξερες τι συμβαινει πραγματικα τοτε θα ελεγες οτι η κερκιδα μας μονο λουνα παρκ δεν ειναι. αλλα αφου μαλλον δεν γνωριζεις αρκετα πραγματα και στο λεω εντελως φιλικα για το τι συμβαινει με s3 κλπ αστο φιλε. η μπαντα γαμαει κωλους και η κερκιδα ειναι μακραν απο τις καλυτερες της ευρωπης. αν θελεις να γυρισουμε σε καταστασεις που ο καθενας κανει οτι γουσταρει,πεταει οτι θελει,κανει οτι θελει τοτε πανε και καντο πραξη.

    3ον οι φασιστες συμπολιτες που εχουν το θρασος να αυτοαπκαλουντε επαναστατες και να κρεμανε και αλφαφια τι στιγμη που μας λενε Εβραιους και που κανουνε συμφιλιωσεις με φασιστες απο Σερβια, αυτοι λοιπον, αυτα τα μιασματα που δυτικα ειναι κατα 80% φασιστες στους συνδεσμους τους, οι μαζικες απαντησεις που λες εσυ φιλε,δεν ειναι τιποτα αλλο απο 30-40 ατομα που οντως απαντανε και απο αλλους 1000 που επειδη ειναι μπαογκ ξερω γω και βια και ετσι παμε να σπασουμε κατι. οτι ειναι αυτο,μπατσος,αμαξι,καντινα. δεν εχουν ιδεα. δεν κανουν τιποτε συνηδτοποιημενα.

    4ον μουσικουλα ακουω παρα πολυ οπως και ραδιο. ειμαι στον Super-3 και λογικο να διαφωνω για αυτα που λετε για τον συνδεσμο και για την προσπαθεια που κανουμε καθημερινα νυχτα και μερα για να παει ο Αρης ψηλα και για να κανουμε ολο το λαο του Αρη να εχει νοοτροπια πρωταθλητη,χαρουμενη και με ψηλα το κεφαλι γιατι η μπαλα ειναι μια γιορτη. και οπως στην αργεντινη που εκει ειναι παραπανω και απο θρησκεια και τελετουργια η φαση ολη αυτη, εδω προσπαθουμε να κανουμε κατι αντοιστιχο. αλλα επειδη ειναι super 3 στον καιαδα.

    δεν εχω καμια κακια προσωπικα σε σενα φιλε.
    συνεχιστε το blog και τις καλες αναρτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Ανωνυμε Supera, σε κάποια που γράφεις θα συμφωνήσω μαζί σου. Σε κάποια άλλα όμως (π.χ. διοίκηση, σύνδεσμος) διαφωνω καιθα σου πω ένα απλό πράγμα. Κανε μια αναδρομή στο παρελθόν, κοιταξε τα λάθη και αν μπορέσεις να τα στηλιτευσεις, χωρις προσπάθεια δικαιολογιών, θα καταλάβεις πόσα πράγματα μας πάνε πίσω απο τις αντιφάσεις και το "πνίξιμο" κάποιων γεγονότων. Το να προσπαθούμε να κρυψουμε καταστάσεις κάτω απο το χαλί, η να κάνουμε πως δεν βλεπουμε, είναι οτι χειρότερο για ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός. Αυτό που έχει την υψιστη σημασία είναι να λέμε την αλήθεια και να αποβάλλουμε τα περιττά και τα ιδιωτικού όφελους.
    RAV.3

    ΑπάντησηΔιαγραφή