Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, τα ΜΜΕ και τα κομματικά επιτελεία πλαστογραφούν, αποσιωπούν, διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και παραποιούν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Περισσότεροι από 3.100.000 ελεύθεροι πολίτες έφτυσαν κατάμουτρα το αισχρό πολιτικό σύστημα της χώρας και τους εκπροσώπους του. Η ηθική, το Σύνταγμά τους και ο ποινικός τους νόμος έχουν βιαστεί από ΟΛΟΥΣ τους επονομαζόμενους θεσμικούς παράγοντες αυτής της χώρας. Πόσο μάλλον η ίδια η απλή λογική.
Με προεξέχοντα τα φερέφωνα των ΜΜΕ, προσπαθούν με αλχημείες, αποσιωπήσεις-αποκρύψεις στοιχείων και μεγεθών να μας καταπείσουν πως το νυν κυβερνών κόμμα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη.
Ούτε μια φορά μέχρι τωρα, αναφέρθηκαν στο ποσοστό της θριαμβευτικής ΑΠΟΧΗΣ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δίνουν τα ποσοστά χωρίς να αναφέρουν ότι αυτά αφορούν το σύνολο των ψηφισάντων και όχι των εγγεγραμμένων. Αν έκαναν τη σοβαρότατη αυτή διευκρίνιση, θα ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν πως εμείς, οι συνειδητοποιημένοι και αξιοπρεπεπείς άνθρωποι, είμαστε οι νικητές των σημερινών εκλογών και η ουσιαστική πολιτική δύναμη της χώρας.
Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής των τελευταίων ετών, σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες εθνικές εκλογές, καταγράφηκε, με ενδεικτικό το γεγονός ότι σε σχέση με το 2007 η αποχή είναι υψηλότερη κατά 4%. Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική.
2.898.00 δεν προσήλθαν καν στις κάλπες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τις 143,606 των άκυρων και τις 42,460 των λευκών, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε την τεράστια έκταση που έχει η αρνητικότητα, που συνδέεται με την δυσαρέσκεια, την απαρέσκεια και την οργή προς τους πολιτικούς και την πολιτική.
Αυτό το ποσοστό των ανθρώπων, που διαρκώς αυξάνεται σε απόλυτα νούμερα, είναι αριθμητικά ισοδύναμο με το ποσοστό του πλειοψηφούντος κόμματος που ισχυρίζεται ότι έχει τη «λαϊκή εντολή» για την εξουσία.
Αναλογικά με το 32% των ανθρώπων που σαμποτάρισαν τις εκλογές, τα ποσοστά όλων των κομμάτων είναι σαφώς χαμηλότερα από τα επίσημα αποτελέσματα που διατυμπανίζουν οι κρατούντες.
Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν την απαξία και την οργή τους, τουλάχιστον, στις επιλογές τους κράτους και των διαχειριστών της εξουσίας. Οι επίδοξοι 300 εθνοπατέρες είναι απελπιστικά μόνοι τους στην εξουσία και η παράταση της κυριαρχίας τους μέσω των πρόσφατων εκλογών είναι πεπερασμένη και εύθραυστη. Γι’ αυτό και θα εφαρμόσουν περίπλοκα τεχνάσματα για να μπορέσουν να ανανεώσουν τους όρους επιβολής, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον κόσμο, όπως π.χ. αλλαγή ονομάτων υπουργείων με κοινωνικό προφίλ, ανανέωση υπουργών, σοσιαλιστικά μέτρα κ.λπ.
Αν σκεφτούμε το τι πέρασαν από τις κυβερνήσεις οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια (αδικίες, φοροληστρικές επιδρομές, εκμετάλλευση, καταπίεση, ανεργία, επισφάλεια στην εργασία, καταστολή, δολοφονίες, εμπρησμοί δασών και αμέτρητα ακόμα "πάθη του Χριστού") το ποσοστό της αποχής φαντάζει μικρό.
Είναι όμως ένα σημαντικό γεγονός. Είναι μια σημαντική επιτυχία αυτών των ανθρώπων που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της εκλογικής εγκατάλειψης. Είναι στο χέρι τους να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα ή να βουλιάξουν στο τέλμα της αδιαφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου