Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

Παρακάτω δημοσιεύω ενδεικτικά κάποια περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή μου, με πρωταγωνιστές αστυνομικά αγγελούδια, αλλά και γεγονότα κρατικής καταστολής που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα περιστατικά είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, τα οποία είτε δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είτε αποκρύπτονται επιμελώς από τους προστάτες τους. Το φασιστικό Κράτος τυλίχτηκε με τον μανδύα του σοσιαλισμού για να μας πείσει για τον ανθρώπινο και τον κοινωνικό του ρόλο. Ποιους νομίζουν ότι ξεγελούν οι γελοίοι όταν και ο πιο αποξενωμένος άνθρωπος στην πιο απομονωμένη περιοχή της χώρας έχει καταλάβει ότι το Κράτος όποιο προσωπείο και να φορέσει δεν θα πάψει ποτέ να ξεγυμνώνεται σαν επιδειξίας και να μας αποκαλύπτει το πραγματικό του ρόλο; Αυτόν της στυγνής καταστολής, της σήψης, της κοροϊδίας, της ωμής βίας, της ύαινας που τρέφεται και αναζωογονείται με το αίμα της κοινωνίας.
(Η πρόταση για συμμετοχή στις απόψεις του blog όλων των ενδιαφερομένων ισχύει επ αορίστου. Περιστατικά που μας διαφεύγουν θα ήταν χρήσιμο να συμπληρώνονται από τον καθένα σας, για μια ολόπλευρη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση.)

- 24/9/2009 Συλλαμβάνεται 22χρονος αστυνομικός στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν ποσότητες από χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες, καθώς και πλαστά (παραποιημένα) δελτία ταυτότητας, ικανότητας οδηγού και δελτίο ειδικού εισιτηρίου. Εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για ναρκωτικά και πλαστογραφία.


- 25/9/2009 Συλλαμβάνεται υψηλόβαθμος Τούρκος αστυνομικός αξιωματούχος για σχέσεις με ναρκωτικά. Ο Εμίν Αρσλάν, αντιπρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, ο οποίος ηγείται μονάδα κατά της διακίνησης ναρκωτικών για περίπου επτά χρόνια, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη με κατηγορίες διαφθοράς και σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών. Ο Αρσλάν είναι ύποπτος για προστασία βαρόνου των ναρκωτικών, ο οποίος συνελήφθη σε έφοδο τον προηγούμενο μήνα. Ο μπάτσος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

- 26/09/2009 Στις 1:30 το βράδυ 15 περίπου αστυνομικοί (κάποιοι ντυμένοι με πολιτικά) εισέβαλαν στο σπίτι όπου έμενε ο 25χρονος Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ την ώρα που κοιμόταν. Αφού ξυλοκόπησαν όσους διέμεναν στο σπίτι, άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές. Τον έσυραν βίαια κρατώντας τον απ' τα πόδια μέχρι την πόρτα του σπιτιού και συνέχισαν μ' αυτόν τον τρόπο μέχρι το αυτοκίνητο της αστυνομίας που βρισκόταν έξω, με αποτέλεσμα να χτυπά το κεφάλι του στα σκαλιά της εξώπορτας του σπιτιού. Έπειτα τον μετέφεραν στο Α.Τ. Νίκαιας. Στο τμήμα κρατήθηκε 3 μέρες και υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια. Κρατούνταν δεμένος με τα χέρια πισθάγκωνα και κρεμασμένος, ενώ αρκετές φορές υποβλήθηκε σε ηλεκτροσόκ.
Τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του επέστρεψε στο σπίτι του φέροντας βαριά τραύματα σε όλο του το σώμα. Έμεινε στο σπίτι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 9/10 οπότε και οι συγκάτοικοί του τον βρήκαν νεκρό. Όλες τις προηγούμενες μέρες ανέφερε πως υπέφερε από πόνους, με την κατάσταση να χειροτερεύει το βράδυ της Πέμπτης 8/10. Παρά τους πόνους τους, οι συγγενείς τρομοκρατημένοι από το ενδεχόμενο σύλληψης και ανάλογου βασανισμού δίστασαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο ή να καταθέσουν στην αστυνομία. Υπήρξαν μάρτυρες του βασανισμού, που μετά το θάνατο του Μοχάμεντ εξαφανίστηκαν ή αρνήθηκαν να καταθέσουν για το περιστατικό. Οι ίδιοι μάρτυρες στην αρχή είχαν καταγγείλει το συμβάν στην Πακιστανική κοινότητα αλλά πλέον κρύβονται και αρνούνται να καταθέσουν. Υπάρχει σαφής ένδειξη για προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας και εκβιασμού των μαρτύρων.

- 6/10/2009 Σύλληψη αστυνομικού για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στη σύλληψη 43χρονου αστυνομικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προέβησαν συνάδελφοι του μετά από τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους το οποίο και κατηγορείται ότι κατείχε. Ο 43χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απ' όπου ζήτησε και πήρε αναβολή.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι ο συνάδελφός τους έμπαινε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, μέσα από το γραφείο του στον 1ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, την ώρα της υπηρεσίας του.
Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας φορητός υπολογιστής, 5 σκληροί δίσκοι και 16 dvd πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους. Στην νέα δίκη που ακολούθησε ο αστυνομικός απαλλάσσεται από τις κατηγορίες...!!!

- 8,9,10/10/2009 Το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτώβρη εκατοντάδες μπάτσοι (διμοιρίες ΜΑΤ, ειδικοί φρουροί, ομάδα Ζ, ομάδα Δ, ασφαλίτες) αποκλείουν και περικυκλώνουν απρόκλητα για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας. Οι πραίτορες της ελληνικής δημοκρατίας πραγματοποίησαν δεκάδες εξακριβώσεις στοιχείων, σωματικές έρευνες, πάνω από 100 προσαγωγές και συλλήψεις περαστικών και κατοίκων με την αιτιολογία ότι απλά ζουν και αναπνέουν (παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για το αντίθετο με χημικά, σφαίρες και φυλακίσεις), με χουντικού τύπου συνθήκες κράτησης και ανάκρισης των προσαχθέντων. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και τις 2 επόμενες μέρες με τον στρατό κατοχής της δημοκρατίας να δίνει ρεσιτάλ κομπλεξισμού και καταστολής.

- 15/10/2009 Εργάτες και άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα. Η απάντηση του Κράτους είναι ξυλοδαρμοί και χημικά στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση. 'Ένα ακόμα περιστατικό που δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόν της ευρύτερης κατασταλτικής πολιτικής που ασκείται απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις.

- 17/10/2009 Το Σάββατο 17 Οκτώβρη, 400 διαδηλωτές και διαδηλώτριες πορεύτηκαν στους δρόμους της Νίκαιας σε μια πορεία οργής για την πρόσφατη δολοφονία του 25χρονου πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ από βασανιστήρια στο Α.Τ. Νίκαιας. Οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, Δέλτα και Ζήτα που «συνόδευαν» τη διαδήλωση, μπροστά, πίσω και σε παράλληλους δρόμους, υπέδειξαν την επίσημη τοποθέτηση του σοσιαλιστικού πια Υπουργείου Δημόσιας Τάξης : κάλυψη και στήριξη των βασανιστών φονιάδων, αστυνομική κατοχή της περιοχής για τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης. Όταν η πορεία φτάνει μπροστά στο Α.Τ. Νίκαιας, πολλοί από τους συμμετέχοντας εξαπολύουν επίθεση με πέτρες εναντίον του Α.Τ. Αργότερα και κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων πραγματοποιείται συνδυασμένη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στην πίσω πλευρά και στα πλάγια της πορείας. Κάτοικοι από τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια αποδοκίμαζαν και έβριζαν τον αστυνομικό στρατό κατοχής. Και ενώ κάποιοι αποκόπηκαν από το συντεταγμένο μπλόκ λόγω δακρυγόνων και κάποιοι άλλοι αποχώρησαν μετά το πέρας της πορείας, οι μπάτσοι προσαγάγουν 11 άτομα, από τα οποία συλλαμβάνουν 8. Στους 3 αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ οι υπόλοιποι 5 διώκονται σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί «απόκρυψης των χαρακτηριστικών κατά την τέλεση αδικήματος που αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης» (κουκουλονόμος!). Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν είναι παρά η κατασταλτική εκδοχή της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας: καταπίεση, εκμετάλλευση, υποταγή, θάνατος.

- 18/10/2009 Συνελήφθη 41χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα κατά τη διάρκεια επεισοδίου που είχε με αλλοδαπή στην Ομόνοια.
Ο 41χρονος, που κατά τη σύλληψη προέβαλε αντίσταση, κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας – χρήσης όπλων από αστυνομικούς.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υπηρεσιακό πιστόλι, μάρκας USΡ με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων, ένας κάλυκας 9mm, μία γυναικεία περούκα και ένας μπερές. Παλαιότερα είχαν ξαναγίνει αναφορές στο πρόσωπό του για την διπλή ζωή του. Την ημέρα μπάτσος και το βράδυ ντυνόταν γυναίκα, έκλεβε, διαπληκτιζόταν (και ποιος ξέρει τι άλλα) με ιερόδουλες!!!

- 19/10/2009 Αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου έβαλε σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών 28 δικογραφίες για υποθέσεις που είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας με σκοπό να καταστραφούν.
Η πράξη του έγινε αντιληπτή από άλλους αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας οι οποίοι τον συνέλαβαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

- 21/10/2009 Ξυλοκοπείται άγρια απο αστυνομικούς 17χρονος μετανάστης στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Παγάνη Λέσβου. Συγκεκριμένα απο φωτιά που εκδηλώνεται στα στρώματα του θαλάμου, οι μετανάστες ζητάν να προαυλισθούν μιας και δεν αντέχουν τις αναθυμιάσεις. Οι μπάτσοι που ανοίγουν τις πόρτες, αφήνουν να περνά ένα άτομο κάθε φορά το οποίο χτυπούσαν με τα γκλομπ όταν έβγαινε έξω. Στο τέλος 4 αστυνομικοί έπιασαν τον 17χρονο Μοχάμεντ Χουσέιν Χαντάρ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν επί μισή ώρα, ώσπου ο ανήλικος λιποθυμά απο το ξύλο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση ο 17χρονος φέρει κακώσεις κεφαλής, αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αριστερού ώμου, δεξιού αντιβραχιονίου και δεξιάς άκρας χειρός. 47 κρατούμενοι που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό, πραγματοποιούν επίσημη καταγγελία για το περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα, ο17χρονος που κρατείται στο Α.Τ. αποσύρει τις καταγγελίες του ενάντια στους μπάτσους, ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι-καταγγέλοντες, αφού παίρνουν ροζ κάρτα επιβιβάζονται στο πλοίο της γραμμής και εξαφανίζονται στην Αθήνα. Σύνηθες προσπάθεια και προσφιλή τακτική συγκάλυψης του Κράτος και του μηχανισμού της αστυνομίας, μέσω απειλών, εκβιασμών και βασανιστηρίων... για απόσυρση κατηγοριών.

- 25/10/2009 Στα χέρια συναδέλφων του, έπεσε 25χρονος αστυνομικός στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αστυνομικός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών και όμως εξακολουθούσε να υπηρετεί στο σώμα. Επίσης είναι γνωστό πώς η ποσότητα γίνεται μικρότερη για να μην παραπεμφθεί κάποιος για εμπορία (ή και το αντίθετο).
ΜΠΑΤΣΟΙ - ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου