Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Αναβλήθηκε για 7η φορά!!! στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση και των παραγόντων της Ομοσπονδίας (νυν και πρώην στελέχη της ΕΠΟ) κκ. Βασίλη Χατζηαποστόλου (αναπληρωτής πρόεδρος), Αριστείδη Σταθόπουλου (β΄ αντιπρόεδρος), Γιώργου Γκιρτζίκη (ταμίας), Γιάννη Οικονομίδη (εκτελεστικός γραμματέας), Θανάση Παπαγιάννη (πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) και Γιάννη Φαρφαρέλη (εμπορικός διευθυντής), οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Σταύρος Μαντακιοζίδης και συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, κατηγορούνται για απιστία και πλαστογραφία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.
Η δίκη που έχει αναβληθεί έξι φορές διακόπηκε και ορίστηκε να συνεχιστεί στις 5 Νοεμβρίου. Τις προηγούμενες φορές, η δίκη αναβάλλονταν για λόγους του στυλ ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων παραμονές της δίκης πάθαιναν εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια!Τα αδικήματα για απάτη και πλαστογραφία εις βάρους του δημοσίου έχουν να κάνουν με παράνομες χρηματοδοτήσεις δύο σωματείων της Φλώρινας με χρήματα που προέρχονταν από τη ΓΓΑ, καθώς και για πλαστογράφηση της υπογραφής τού (τότε) αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Θανάση Κανελλόπουλου.
Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών την περασμένη Τρίτη δόθηκε λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δικηγόρου Θανάση Κανελλόπουλου. Κι αυτό επειδή ο τελευταίος είχε δικάσιμο στην Πάτρα και δεν μπορούσε να πάρει αναβολή. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Γκαγκάτση η πλαστογραφία της υπογραφής του κ. Κανελλόπουλου έγινε ώστε να φαίνεται πως συμμετείχε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν απευθείας ανάθεση έργων στον Άγιο Κοσμά. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το έλλειμμα της ΕΠΟ ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΣΔΟΕ έχει ανακαλύψει πολλές φορολογικές παραβάσεις και ήδη ψάχνει προσωπικούς λογαριασμούς του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος τόσα χρόνια δεν ασκούσε επάγγελμα (δικηγορία) αλλά προήδρευε της ΕΠΟ, θέση που δεν είναι μισθωτή. Είναι φανερό πλέον πως ο αθλητισμός διοικείται από ένα ισχυρότατο μπλοκ παραγόντων – επενδυτών, οι οποίο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο υπό άλλη οπτική γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου